BAFRA TSO VE BAFRA GİAD BAFRANIN SORUNLARINI KONUŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

BAFRA TSO VE BAFRA GİAD BAFRANIN SORUNLARINI KONUŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Bafra Genç İş Adamları ve Bafra Ticaret Sanayi Odası Yönetimi, Bafra’nın Sorunlarını Konuşmak İçin Bir Araya Geldi.

A+A-

Bafra öğretmen evinde düzenlenen toplantı, Soma’da meydana gelen ve herkesi yasa boğan maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Toplantı konuşmasını başlayan Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, ‘’ Maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Soma’da yaşanan facia bütün iş camiasına ve bizlere ders olmalıdır. Bu toplantının en büyük ana fikri bu olmalıdır diye düşünüyorum. Hepimiz yanımızda işçi çalıştırıyoruz ve hepimiz bazı güvenlik tedbirlerini alıyoruz fakat biz Türk milleti olarak bu sorumlulukları pek fazla dikkate almıyoruz. Umarım bu faciadan Türk Ulusu bir ders alır.’’ Dedi.

Toplantının basına açık yapılan bölümünde iki yönetim kurulu üyeleride Bafra’daki zincir marketler, kermesler ve Bafra’ya yapılması beklenen fakülteler ile ilgili görüşlerini bildirdiler.

Konuşmasına devam eden Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra ille ilgili gereken konulardan bahsetmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi zincir marketler. Hepiniz biliyorsunuz yerel esnafız biz. Bafra’nın gelir kaynağı 15 bin civarında memur ve emekli. Geri kalan esnaf, köyden ve kendi yağında kavrulan bir ilçeyiz. Biliyorsunuz ki elde ettiğimiz gelirin müthiş bir şekilde Bafra’dan çıktığına şahit oluyoruz. Halkımızın bu tarz zincir marketlerden alış verişini kesmesi geleceğimiz için çok önemli diye düşünüyorum. Yeni hem vergi anlamında çok ciddi kayıplar kaybediyoruz hem de Bafra’daki yerel esnaf gün geçtikçe kan kaybediyor. Diğer bir konu ise bildiğimiz üzere kermeslerimiz. Çok iyi bir şey ama kermeslerimizin esnafa zarar getirmeyecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu kermes yapılmasın demek değil. Satılan ürünlerin biraz daha esnafların kazançlarını azaltmamasına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Bizim en büyük eksiğimiz Bafra olarak ortak bir şeyler yapmamak. Bu noktada Bafra’nın bu zamana kadar hiç yapılmamış bir organizasyonunu Ticaret ve Sanayi odamız yaptı. Karaköy harası ile ilgili kim varsa bütün halkı davet edip bu salonda istişare toplantısı gerçekleştirildi. Umarım buradan bir meyve çıkar.’’ Dedi.

Somadaki feci kazada ölen vatandaşlarımıza rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ise şunları söyledi, ‘’  Beraber ortaklık üreterek Bafra’mıza çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum. Şöyle bir şey var ki, insanların dışarıda oturup eleştirmesi çok kolay bir şey. Akşam kahve köşelerinde ya da evlerde oturup her şey çok güzel konuşulur. Gelin elinizi taşın altına koyun dediğimiz zaman çok fazla insan bulamazsınız. İşte burada Ticaret Odasında görevde bulunan arkadaşlarım, Genç İş Adamları Derneğinde görev yapan arkadaşlarım, diğer Sivil Toplum Kuruluşlarında ve siyasi pertilerde görev yapan arkadaşlar elini taşın atlına koymuş ve inisiyatif almışlardır. Bafra’ya ikinci fakülte için bir çok toplantı ve çalışma yaptık. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi senatosunda Bafra’ya yeni bir fakülte için karar alındı. Şu an karar, Yüksek Öğrenim Kurumunda görüşülüyor. Sağ olsun iktidar partisi ilçe başkanı kardeşimiz ve Belediye Başkanımız bu konuda bizlere yardımcı oluyorlar. Bafra’ya bir fakülte daha gelirse ve zamanla başka fakülteler, Neden bir Kızılırmak Üniversitesi olmasın ki. Zincir marketlerden oda olarak bizde rahatsızız.  Bununla ilgili bir araştırma yaptık. Merzifon Meclisi bir karar almış, bazı caddelerde trafiği bahane göstererek bu marketlerin açılmasına engel olmuş. Biz o kararı istettik ve belediye başkanımıza verdik. Kendisi de çok rahatsız bu marketlerden ama kanunen engel olamadıklarını söylüyorlar. Umarım belediye meclisimizden bu tip ulusal marketlerin açılmasıyla ilgili zorlaştırıcı bir yasa çıkar. ‘’ dedi.

 

 

bafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-001.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-002.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-003.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-004.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-005.JPGbafra-tso-ve-bafra-giad-bafranin-sorunlarini-konusmak-icin-bir-araya-geldi-006.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.