Bafra TSO Seçimleri Başladı

Bafra TSO Seçimleri Başladı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçimi Sabah saat 10.00’da Bafra TSO Ortaokulunda başladı.

A+A-

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçim Bafra TSO Ortaokulunda gerçekleştiriliyor.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde, üyeler mevcut başkan Göksel Başar’ın hazırladığı liste ile eski başkanlardan Rızvan Aksoy’un hazırladığı listelere oy verecek.

Bafra TSO seçimlerinde 5. ve 11. Gruplarda 7’şer Meslek Komitesi Üyesi ve 3’er Meclis Üyesi seçilebilirken diğer 10 gruplardan ise 5’er Meslek Komitesi Üyesi ve 2’şer Meclis Üyesi seçilebilecek ve toplamda 26 Meclis Üyesi seçilmiş olacak. Diğer taraftan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12 Meslek grubundan toplamda 64 Meslek Komite Üyesi de bu seçimlerde belirlenmiş olacak.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLEBİLMEK İÇİN

Bafra TSO seçimlerinde her ne kadar “Gölse Başar’ın Listesi” veya “Rızvan Aksoy’un Listesi” ibareleri haber sitelerinde ve gazetelerde yer alsa bile; seçim sonucunda Meclis Üyesi sayısı olarak salt çoğunluğu yakalayabilen listede ismi geçen Başkan Adayı kendi grubundan çıkamazsa o zaman seçilen Meclis Üyelerinden birisi Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Bir başka ifadeyle Yönetim Kurulu Başkanı olabilmenin şartlarından birisi de Oda Meclis Üyesi seçilmiş olmaktır.

YÖNETİM KURULU SEÇİMİ NASIL OLACAK?

Kıran kırana bir seçim heyecanının yaşanacağı Bafra TSO seçimlerinde; ipi göğüsleyebilmek için mevcut duruma göre en az 14 Meclis üyesi kazanabilen taraf; 7 kişiden oluşacak olan Yönetim Kurulu Listesini hazırlayarak oda Meclisinden güvenoyu alabilecek. Oylama saat 17.00'a kadar devam edecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.