Bafra TSO’ dan Üyelerine “Genel Yönetim” Eğitimi

Bafra TSO’ dan Üyelerine “Genel Yönetim” Eğitimi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “genel yönetim” konulu eğitim programı düzenlendi.

A+A-

Bafra TSO toplantı salonunda yapılan eğitim programına katılan işletme sahipleri ve çalışanlarına yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin tarafından sunum yapıldı.
Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin sunumunda “Yönetim, Yönetim fonksiyonları, Güç ve etkileme, Liderlik, Motivasyon, Takım çalışması” konularına değindi.

Çetin  “Yönetim; Önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere başkalarının ortaklaşa çabalarıyla ulaşma sanatı, Bir amaca ulaşma yönünde girişilen eylemlerin ve yapılan işlerin bütünüdür. Örgüt amaçlarının en kısa ve en kestirme yoldan gerçekleştirilmesi için,  elde bulunan kaynakların (insan, para, makine, malzeme, bilgi vb.) anlamlı bir şekilde bir araya getirilerek planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdümleme ve denetleme faaliyetlerinden oluşan bir süreçtir” dedi.

“Liderlik,  grup üyelerinin, işe yönelik faaliyetlerini etkileme ve yöneltme sürecidir. Liderlik sürecinin esasını, bir kişinin başkalarını etkileyebilmesi oluşturur. Lider, elinde bulundurduğu araçlarla, izleyenleri etkileyerek sonuca götüren kişidir. Lider, üyesi bulunduğu grubun amaçlarını belirleyen ve bu amaçların gerçekleşmesinde gruba en etkili şekilde yön verebilen kişidir. Motivasyon ise kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere kendi arzu ve istekleri ile davranması, kişinin kendi kendini harekete geçirme gücüdür.”

Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin Sonuç olarak Yönetim, karmaşık ve dinamik bir süreç olarak pek çok faktörden etkilenmektedir” diyerek eğitimi slayt eşliğinde, güncel yaşamdan örnekler vererek, karşılıklı soru cevap şekilde tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.