Bafra Ticaret Borsasında Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Bafra Ticaret Borsasında Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Bafra Ticaret Borsası Toplantı Salonunda, “Tarımsal Sektör Paydaşları”na ait tanışma ve bilgilendirme toplantısı sabah saat: 07,30’da Kaymakamımız sayın Halis Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Kaymakamımız sayın Halis Arslan başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, D.S.İ. 7. Bölge Müdürlüğü Bafra Ovası Sulaması Proje Müdürlüğü başta olmak üzere, daire müdürleri, İlçemizde bulunan Oda, Kooperatif, Birlik ve Dernek Başkanları ile müteşebbisler katıldı.

Toplantıda Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun tarafından gerçekleştirilen sunumda, ilçemizde bulunan gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılan ve yapılacak olan iyi tarım uygulamaları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kaynaklı gelir getirici projeler, bitki koruma çalışmaları, Entegre mücadele proje ve pogramları, karantina çalışmaları, zirai mücadele alet ve bayii çalışmaları, pestisit kalıntı izleme programı, elma tarla okulu çalışmaları, toprak analizi, hayvan şubesi çalışmaları su ürünleri kontrol hizmetleri, hayvancılık desteklemeleri, hayvan sayıları, çeşitleri, aşılama ve küpe çalışmaları, soy kütüğü – Önsoy kütüğü çalışmaları, tarımsal kalkınma ve alt yapı çalışmaları ve benzeri konular yer aldı.

İlçemizde bulunan gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında hizmet veren sektör paydaşları ile yapılan tanışma ve bilgilendirme toplantısında konuşan sayın Kaymakamımız, “Bafra’ya çalışmak için geldik. Yerimizde oturmayacağız. Üretmek için varız. Bafra’mızda ve sizlerde bu potansiyeli görüyorum. Bafra ovası zengin bir potansiyele sahip, bunu harekete geçirmek lazım. Dedikodu değil, iş üreteceğiz. Bu konuda bildiğini herkes konuşacak, fikrini söyleyecek. Çok konuşandan değil, hiç konuşmayandan korkmak lazımdır. Boş oturup paslanmaktansa, çok çalışıp yorulmayı tercih ederim.” dedi.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. 

sam_3457.jpgsam_3460.jpgsam_3460.jpgsam_3464.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.