Bafra Ticaret Borsası Bölgeye ve Pazara Büyük Ölçüde Zarar Veriyor

Bafra Ticaret Borsası Bölgeye ve Pazara Büyük Ölçüde Zarar Veriyor

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı İrfan Boz gazetecilere yaptığı açıklama da, Bafra mezbahanesinde büyükbaş hayvan kesim fiyatı 90TL den 130TL’ye çıkardı. Daha sonra tepkiler gelince %10luk indirim yaptı" dedi.

A+A-

Boz Konuşmasında, "Değerli Basın Mensupları arkadaşlarım, bugün yapacağımız basın toplantımızın sebebi Bafra Ticaret Borsasının işlettiği mezbahanedeki usulsüzlüklerine bir tanesinin daha eklemesidir. Aldığı kararlarla Bölge üreticisini ve Pazarına büyük ölçekte verdiği zararlara bir tanesini daha eklemesiyle tepkimizi dile getirmek için toplanmış bulunmaktayız.

TİCARET BORSASI GERİ ADIM ATTI

Başkan Yardımcısı Boz, Bafra Ticaret Borsasının işletmiş olduğu Bafra mezbahanesinde büyükbaş hayvan kesim fiyatı 90 v TL den 130 TL’ye çıkardı. Daha sonra tepkiler gelince %10luk indirim yaptı. Bu kesim fiyatları neye göre belirleniyor. Bafra ticaret borsası, mezbahaneyi ticari amaçlamı yoksa üreticiye hizmet etmek amacıyla mı işletiyor belli değil. Fiyatlardaki bu artış ve indirimler paydaşlara sorulmadan neye göre yapılıyor.

BORSANIN ORANTISIZ FİYAT ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Kafalarına göre fiyat politikası oluşturuyorlar. Bafra üretim bölgesidir. Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri birliği olarak sektörümüzdeki pazarı şehrimize çekmeye çalışırken. Ticaret borsasının işlettiği mezbahanenin orantısız fiyat artışı üreticinin ekmeğine taş koyuyor. Bu orantısız fiyat artışı yüzünden kasap esnafı, et firmaları ilçemizde kesim yapmayarak başka bölgelere yöneldiğinden büyük bir Pazar kaybı yaşıyoruz. Kasap esnafı ve et firmaları mağdur edilirken en büyük mağduriyeti de üretici yaşıyor

FAHİŞ FİYATLAR UYGULANIYOR

Üreticimiz ve kasap esnaflarımız bu durumdan oldukça şikâyetçi. Mezbahanenin kesim fiyatlarının attırılmasıyla fırsatçılık yapılarak fahiş fiyatlar uygulanıyor, dolayısıyla da üreticimiz ve pazarımız bu durumdan vahim derecede etkileniyor. Bu kurumun biran önce denetlenerek gereğinin yapılmasını, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini bu anlamda göreve davet ediyoruz" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.