Bafra Şehitler İçin Yürüdü

Bafra Şehitler İçin Yürüdü

Yalçın Köse- Bafra55.net / Samsun’un Bafra ilçesinde, yüzlerce vatandaşın katılımıyla ‘Zeytin Dalı Harekatına Destek Teröre Lanet Şehitlerimize Saygı’ yürüyüşü yapıldı.

A+A-

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘Zeytin Dalı Harekatına Destek Teröre Lanet Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği binasından başladı.

Dernek Binası önünde toplanan kalabalık Cumhuriyet Meydanına kadar ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz.’ Sloganlarıyla yürüdü.
Cumhuriyet Meydanında duran vatansever kalabalık Bülbül Hoca lakaplı Necattin Boyun’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar dua ettirdi.

Okunan duaların ardından Terörle Mücadele Gazisi Hakan Uncu tarafından basın açıklaması yapıldı. Hakan Uncu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mehmetçiğimizin Zeytin Dalı Harekâtına destek olmak, Teröre lanet ve Şehitlerimizi dualarımızla anmak için toplanmış bulunuyoruz. Zeytin Dalı harekâtı esnasında üzerinde yaşadığımız toprağı vatan yapmak, vatanımızın bekasını sürdürmek uğruna şehadete eren tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu mücadele esnasında yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Değerli Bafra lılar 35 yıla yakındır başımıza musallat edilen PKK belasıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede çok şehitler verdik, çok acılar yaşadık. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, savcımız, öğretmenimiz, hemşiremiz, işçimiz kalleşçe pusulara düşürüldü. Köylerimizde kadınlarımız, kundakta bebeklerimiz kurşunlandı. Eşlerinin, çocuklarının yanında askerlerimiz polislerimiz şehit edildi. Şehirlerimiz, iş yerlerimiz, servislerimiz, meydanlarda milletimiz bombalandı. Teröre şehit vermemiş bırakın ili, ilçeyi neredeyse belde, köy kalmadı. Türk milleti bu belayı yerin yedi kat dibine sokmalıdır. Bedeli ne olursa olsun Türk milletinin nefesini kesmek isteyen şer yuvaları dağıtılmalı, bir daha dirilmemek üzere yok edilmelidir. PKK ve onun kolları sadece ülkemizden değil, sınırlarımızın ötesinden de beslenmektedir. Özellikle komşu ülkelerde kaybolan devlet düzeni ve çıkan iç savaşı fırsat bilen PKK ve ortağı PYD Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin de desteğini alarak vatanımıza tehdit oluşturacak bir güce erişmiş, sınır ötesinden bize dişini gösterir olmuştur. Sadece diş göstermekle kalmayan bu kuduz it sürüleri, zaman zaman ABD’den aldığı silahlarla sınır bölgesindeki yerleşim yerlerimize saldırılar düzenlemiştir. Hükümetimiz doğru ve yerinde bir hamleyle bu belayı bertaraf etmek, sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Suriye’de Afrin’e Zeytin dalı Harekatı düzenlemiştir. Devletimizden hükümetimizden isteğimiz Afrin den sonra Münbiç, Kandil nerede şer odakları varsa oraya girilmeli bölücü terör örgütü imha edilmeli terör ülkemizin gündeminden tamamen çıkarılmalıdır. 20 Ocak’ta başlayan harekâtın bugün 45. günündeyiz. Harekâtta şu ana kadar 44 Mehmetçiğimizi şehit verdik, 199 Mehmetçiğimiz de yaralandı. Gönül isterdi ki, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu bile kanamadan bu operasyon tamamlansın. Ne yazık ki bu mümkün

olamadı. 44 Can paremiz şehadet makamına ulaştı. İnşallah geride kalan silah arkadaşları onların kanlarını yerde bırakmayacak, bu şer yuvalarını, onların başına yıkacaktır.

Afrin de destan yazan kahraman Mehmetçik,

Bafra’dan size selam olsun!

Dualarımız, gönüllerimiz sizinledir,

Gözlerimiz size bakar.

Başarınız gururumuzdur,

Acılarınız bağrımızı yakar.

Çanakkale ruhunu, istiklal harbimizin şanını sizde gördük. Türk’ün sarsılmaz inancı ve imanı hepinizde var, bunu çok iyi biliyoruz. Allah’a, vatana, bayrağa olan sadakatinizden gurur duyuyoruz. Aziz Türk milletinin göz bebeği, kınalı koçlarısınız. Sizi yetiştiren analara, sizi yetiştiren babalara minnettarız.

Sizleri tekrar aramızda görmek, bağrımıza basmak, alnınızdan öpmek istiyoruz. Sevdiklerinize sağ salim kavuşmanızı istiyor, yurdumuzun engin gökleri altında görev yapacağınız günlerin de yakın olduğunu biliyoruz. Kendini Türk milletinin bir parçası göremeyen, Türk bayrağının altında yaşamayı kendine yediremeyen hainler dışında 80 milyon tek yürek, tek vücut sizinledir. Türk milleti, hatta ülkemiz sınırları dışında bizlerle olan, yönü bize, gönlü bize ait olan diğer kardeşlerimizle birlikte zaferlerinizi bekliyoruz.

SİZLER….

Oğuz Kağan, Bilge Kağan, Kürşad, Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet’in, Yavuz Sultan Selim’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün neferlerisiniz. Şanlı bir ordunun askerleri, kutlu ve yüce bir milletin evlatlarısınız. Zalime yavuz, mazluma yunussunuz. Evet, sizi hem burada hem destan yazdığınız yerlerde bekleyenleriniz var.

Çünkü Türk beklenendir! Çünkü Türk, Hızır gibi yetişendir! Mazluma Hızır, Yurduma huzursunuz. Ve şunu çok iyi biliyoruz ki hepiniz de şehadete hazırsınız!

Bileğiniz güçlü, yüreğiniz kavi, parmağınız çevik, gözleriniz keskin olsun!

Şehitlerimiz yoldaşınız olsun!

Şehitler ölmez vatan bölünmez.

Yürüyüşe Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel,  AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay,İYİ Parti İlçe Baskanı Zafer Bektaş,Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

4-354.jpg3-503.jpg2-588.jpg1-633.jpg1-633.jpg

4-353.jpg5-240.jpg6-163.jpg7-107.jpg8-077.jpg9-050.jpg10-035.jpg11-027.jpg12-024.jpg13-017.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.