Bafra Şehit Ailelerinden 19 Mayıs Mesajı

Bafra Şehit Ailelerinden 19 Mayıs Mesajı

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneğinden 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik Bayramı mesajı yayımladı.

A+A-

Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da yaktığı hürriyet meşalesiyle bütün ülkeye ve milletimize yansıyan ve yayılan büyük mücadelenin 100. yılını her gün ocaklarımıza düşen şehit ateşinden dolayı buruk bir şekilde kutluyoruz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; Türk Milletinin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı şahlanışının sembolü olan bu önemli günü geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan ederek Türk gençlerine duyduğu güveni ve beklentilerini şu sözleri ile ifade etmiştir.

Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs ile başlayan milli mücadele ruhunu gençliğimize emanet eden, Anadolu topraklarını yeniden vatan yapan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşlarını ve isimsiz kahramanlarımızı vatanımızın bekasını sürdürmek uğruna canlarını feda etmiş olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk gençliğinin bayramını kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.