BAFRA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

BAFRA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, ''Meydana Gelen Olayların Daha Kolay Aydınlanması İçin Mobese Sisteminin Bafra'ya Kurulmasını İstiyoruz'' dedi.

A+A-

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği yaptığı açıklamada şunları söyledi , '' Samsun’un diğer ilçelerine nazaran suç oranı daha yüksek olan Bafra ilçesinin güvenliğini sağlamak ve suç oranını azaltmak, Emniyet mensuplarımıza yardımcı olacak, meydana gelen olayları aydınlatmada en önemli faktör olan mobese sisteminin Baframıza eksiksiz olarak kurulmasını Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma derneği olarak istiyoruz.

Baframızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan mobese sistemi yapılan araştırmaya göre 21 noktada 84 adet kameradan oluşuyor. Bu sistemin maliyeti 1 trilyon 200 bin tl’dir.

Devletimiz bu paranın 800 bin tl’sini gönderdi fakat 400 bin tl’ye daha ihtiyaç var. İhtiyaç olan 400 bin tl’nin karşılanması için başta Bafra Ticaret Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Bafralı iş adamlarımıza sesleniyoruz. Eğer 400 bin tl temin edilmez ise 800 bin tl’ye kurulacak olan mobese sistemi Bafra’nın ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap vermeyecektir.

Bu nedenle her bireyi yakından ilgilendiren mobese sistemi baframızın güvenliğini arttırmak için tespit edilen ihtiyaca göre kurulmalıdır. Artık günümüzde ve dünyamızda suçludan suça gitmeye değil de, delilden suçluyu bulmaya doğru bir gidişat vardır. Örnek verecek olursak geçtiğimiz aylarda Kars’ta yaşanan 9 yaşındaki çocuğun tecavüz edilerek öldürülmesi olayı mobese kameraları sayesinde aydınlatılmış ve katil zanlısı yakalanmıştır. Dolayısıyla bu sistemin ne kadar çok önem taşıdığı ortadadır. İlçemizde ihtiyaçlara cevap verecek şekilde kurulmasını istediğimiz mobese sistemi sayesinde halkımızın huzurunun çok daha fazla artacağını ve suç oranının da o nispette azalacağına inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.