BAFRA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

BAFRA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne üniter yapısına kasteden ciğerlerimizin yanmasının sebebi, bunca şehitlerimizin ve uzuvlarını kaybeden gazilerimizin sorumlusu hain terör örgütünü ve onun elebaşı bebek katilini adeta kurtarıcı gibi muhatap alan siyasi ikt

A+A-

Demokratik açılım, Kürt açılımı; Milli birlik ve kardeşlik projesi söylemleri altında yürürütülen çalışmalar aslında çözüm değil çözülme süreci olduğu görülmüştür. Şehit aileleri ve gaziler olarak başka şehitlerimizin verilmemesi bizlere yeni annelerin babaların eşlerin çocukların katılmaması bizimde temennimizdir. Defalarca siyasi iktidar ve muhalefeti bu sürecin sonucu ülkemizi bölünmeye götüreceği felaket olacağı hususunda uyardık. Bugün gelinen bu noktada endişelerimizde haklı olduğumuz ortadadır. Bu süreç ihanet sürecine dönüşmüştür. Terör örgütü tarihinde hiç olmadığı kadar güçlenmiş sadece kırsalda değil şehir merkezinde her yerde hâkimiyetini kurmuştur. Yolları keserek kepçelerle yolları kazmakta haftalarca araç geçişini engellemekte kimlik kontrolü yapmakta asker, polis, kamu görevlisini ve vatandaşlarımızı dağa kaçırmakta araçları ateşe vermektedir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ile dalga geçmektedir. Terörle mücadele asli görevi olan devletimizin yetkilileri de Terör örgütünü elebaşı bebek katilini methetmekte ve yalakalık yarışına girişmişlerdir. Güvenlik güçlerimizin eli kolu bağlanmış hainler serbest bırakılmıştır.

Temsil ettiği ilin asayişini vatandaşının can güvenliğini devletin otoritesini sağlamakla görevli olan Şırnak valisi 30 bin insanımızın katili terör örgütünün elebaşı bebek katiline takdirlerini sunarak şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, bizlerinde bir kez daha ciğerlerimizi yakmıştır. Buradan valiye sesleniyoruz. Ey vali sen devletin mi valisisin yoksa terör örgütünün mü valisisin. Yarın huzuru mahşerde şehitlerimizin yüzüne nasıl bakacaksın. Yazıklar olsun. Bu ihanet sürecine destek veren her kim olursa olsun destek verenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz. Terör örgütü yollara barikat kurarak kimlik kontrolü yapıp araçları yakarken, vatandaşlarımızı askerlerimizi polislerimizi korucularımızı kaçırıp şehit ederken devletin valisinin bebek katilini takdir etmesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış yüreğimizi bir kez daha dağlamıştır.

Valinin bebek katilini takdir etmesini şiddetle kınıyoruz. Hükümet sonu bölünme ve Türk Kürt savaşına giden bu süreçten derhal vazgeçmelidir.

Hükümet valiyi derhal görevinden almalı ve hakkında hukuki işlem başlatmalı ve vali sorumlu olduğu Türk milletinden özür dilemelidir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.