Bafra RAM “Özel Eğitimde Cinsel Eğitim” Konferansı Düzenlendi

Bafra RAM “Özel Eğitimde Cinsel Eğitim” Konferansı Düzenlendi

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Bahar Eğitim Şenlikleri kapsamında

A+A-

Uzman Psikolog Mine AKTAŞ tarafından Bafra İlçesinde görev yapan tüm Özel Eğitim Öğretmenlerine yönelik Özel Eğitimde Cinsel Eğitim konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasında Bafra RAM Müdürü İlker KARAKAYA öğretmenlerimize yönelik düzenlenen bu eğitimlerin zümrelerin talep ettikleri ve ihtiyaç duydukları sorunlu alanlardan seçildiği ve bu yönde deneyimli, profesyonel kişilerden destek alındığını belirtti.

Konferans sunumunda Uzman Psikolog Mine AKTAŞ özel gereksinimli bireylerin cinsel yönden gelişimlerini açıklayarak; normal bireylerde zaten zor olan bu sürecin özel gereksinimli bireylerde daha da zor olduğunu belirtti.

Mine AKTAŞ engelli çocuklarda istismarın daha yoğun olması, kendilerini korumalarının daha zor olduğu bilinmektedir. Öncelikle bu konuda çocuklarımızın mutlaka mahremiyet eğitimi ve güvenli yaşam noktasında eğitilerek bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Özel eğitimde temel yaklaşım tarzının engelli çocukların seviyelerine uygun olarak örnek modeller üzerinde eğitim verilmelidir. Özetle bunu nasıl anlatmalıyım dan ziyade nasıl gösterebilirim olmalıdır.Üstü kapalı imalı sözlerde ziyade açık konuşmak gerektiği üzerine değinen Mine AKTAŞ veli eğitiminde bunun sık sık vurgulanması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlere ve velilere yönelik özel gereksinimli bireylerin cinsel eğitimine yönelik önerilerde bulunan AKTAŞ, cinsel eğitimin kesinlikle görmezden gelinmemesi, bu konunun açık ve net bir şekilde bireylere anlatılması gerektiği özellikle vurguladı.

Konferans bitiminde Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İlker KARAKAYA Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen “Bahar Eğitim Şenliklerini” organizasyonunu ve koordinatörlüğü sağlayan Bafra RAM Müdür Yardımcısı Bilal AKDAĞ ve Özel Eğitim Öğretmeni Mehtap BAYRAKCI’ya teşekkür ederek; Uzman Psikolog Mine AKTAŞ plaketini takdim etmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.