Bafra Protokolü Bayramın 2’İnci Günü Bayramlaştı

Bafra Protokolü Bayramın 2’İnci Günü Bayramlaştı

Koronavirüs Covid- 19 tedbirleri kapsamında Bafra Protokolü Bayramın 2’inci günü Ali Kale Turistlik Tesislerinde Bayramlaştı.

A+A-

bafra-protokolu-bayramin-2inci-gunu-bayramlasti.jpgAli Kale Turistlik Tesislerinde ki Bayramlaşmaya, Bafra Kaymamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,  Bafra Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Özer, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, daire amirleri katıldı.

bafra-protokolu-bayramin-2inci-gunu-bayramlasti-001.jpg

Programın Açılış Konuşmasını Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Yaptı, Kılıç konuşmasında şunları söyledi, “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir.  Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir.

bafra-protokolu-bayramin-2inci-gunu-bayramlasti-002.jpg

Kılıç, Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız.

Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve Bafralı hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

bafra-protokolu-bayramin-2inci-gunu-bayramlasti-004.jpg

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise şunları dile getirdi, “Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin yaşatılıp sergilendiği, kırgınlık ve küskünlüklerin unutulup, dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı, dostluk- kardeşlik, sevgi-saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın canlı tutulduğu müstesna günlerdir.

Böyle önemli günler bizleri bir arada tutan değerlerimizi korumak, yaşatmak ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Bu güzel ülkede, böyle güzel bir şehirde, bir bayramı daha birlikte kutlamanın mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşarken, sevgili vatandaşlarımın ve değerli çalışma arkadaşlarımın, işveren ve personellerinin, mahalle muhtarlarımızın, basın mensuplarımızın Kurban Bayramını en samimi duygularımla kutlarım” dedi.

Konuşmaların ardından program yapılan ikramlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum