"Bafra pirincini tüm ülkemizin sofralarında buluşturmak için çalışıyoruz"

"Bafra pirincini tüm ülkemizin sofralarında buluşturmak için çalışıyoruz"

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri Yerebakanlar Çeltik İşletme Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yerebakan’ı fabrikasında ziyaret ettiler.

A+A-

Ziyarette Yerebakanlar Çeltik İşletme Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yerebakan’dan yapılan çalışmalar ve alımlar hakkında bilgi alan Bafra İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  yönetimi adına başarılar ve bereketli bir çeltik sezonu diledi.

Yerebakanlar Çeltik İşletme Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yerebakan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek açıklamalarda bulundu.

Yerebakan,’’ Bu yıl rekorte çok güzel, verim çok güzel, randıman da çok güzel.  10-15 yıl önceki gibi verim alıyoruz,  bunlara hasrettik. Vatandaş memnun, işletmeciler olarak bizde memnunuz. Bu sene iklimden dolayı bu verimi aldığımızı düşünüyorum. Bafra’da geçen seneye oranla tarla verimi ve fabrika randımanından dolayı bu yıl 15-20 bin ton daha artar diye düşünüyorum. Bafra Ovası tarımda Dünya’da lider durumda, bunu herkesin kabullenmesi lazım. Bafra Ovası, yüzde doksanı kara toprak üzerine kurulmuş bir ova. Bizim çiftçimiz bilinçli tarıma çok önem verdi.
Türkiye'nin en önemli delta ovalarından birisini oluşturan Bafra Ovası, bitkisel üretim açısından sadece Samsun'a değil, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'ye önemli değerler ve ürünler sunmaktadır. Bizlerde Yerebakanlar Çeltik İşletme Şirketi olarak her zaman yeniliklere açık bir firmayız. Yakın zamanda ise Bafra Organize Sanayinde (OSB’de) hizmete girecek olan fabrikamızda daha geniş bir çalışma ve müşteri ağıyla Bafra pirincini tüm ülkemizin sofralarında buluşturmak için çalışacağız.’’dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,’’ İnsanlığın ortaya çıktığı ilk andan itibaren beslenme ve barınma, en temel ihtiyaçları oluşturmuş; tarihsel süreç içerisinde tarımsal üretime geçilmesiyle birlikte beslenme ihtiyacı da değişik biçimlerle karşılanmaya devam edilmiştir. 

Günümüzde ise artan dünya nüfusuna paralel olarak beslenme ve gıda üretimi önemini muhafaza etmektedir. Gelinen noktada dünya politikasına yön verecek sektörün tarım olacağı ve uluslararası aktörlerin tarımsal çıkarlarını muhafaza etmek için daha fazla strateji belirleyip uygulayacağı düşünülmektedir.

Bafra İlçesinin toplam arazisi 1.457.000 dekardır. Toplam arazinin yaklaşık % 41’i tarım alanı (604.287 da) olarak kullanılmaktadır. Samsun'un toplam tarım alanı içinde Bafra'nın toplam tarım alanının payı yaklaşık % 17 olup, Samsun’un en büyük tarımsal alan varlığını oluşturmaktadır. Bafra, çeltik dışında özellikle kışlık sebze üretimi ile Türkiye’de ön plana çıkmaktadır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

yerebakanlar1.jpgyerebakanlar2.jpgyerebakanlar3.jpgyerebakanlar4.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.