Bafra Ovasında tütün ekimleri devam ediyor

Bafra Ovasında tütün ekimleri devam ediyor

Bafra Ovasında tütün ekimleri devam ediyor. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner; ‘’Bafra Ovasıyla, tütünüyle, değerli topraklarıyla Türkiye’nin önemli bölgelerinden biridir’’ dedi.

A+A-

Bafra Ovasında tütün ekimleri devam ediyor. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner; ‘’Bafra Ovasıyla, tütünüyle, değerli topraklarıyla Türkiye’nin önemli bölgelerinden biridir’’ dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen beraberinde  Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Mehmet Güreş , Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner , Bafra Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Alper Çelebi  ile birlikte tütün ekimi yapılan mahalleleri ve üreticileri ziyaret ederek bereketli ürünler dilediler. 

Bafra ilçesine bağlı Ortadurak Mahallesinde Mehmet Cin, Gökçeağaç Mahallesinden Yaşar Kocabaş ve Eldavut Mahallesinden Osman Özer adlı tütün üreticileri ve ailelerini ziyaret eden Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Mehmet Güreş , Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner , Bafra Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Alper Çelebi ve Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri yapılan tütün ekimini tarlalarda incelediler. 

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,’’ İlk başta Bafra ve Bölgesi tarımı için yaptığımız çalışmalar ve projelerde daima yanımızda bulunan bizleri teşvik eden Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ,  Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Mehmet Güreş ve ekibine teşekkürlerimi sunmak isterim.

100 yılı aşkındır Bafra  bölgemizde ve ovamızda tütün ekimi var. Bafra ve Bölgesinde 2005 yılına kadar 30 bin ton tütün üretilirken ,tütünün özelleştirilmesiyle beraber 2 bin 500 tona düştük . Bizim Bafra Ziraat Odasına kayıtlı tütün üreticisi 2.670 hanedir. Buda ortalama 11.000 kişilik nüfusa hitap etmektedir. Bu aslında konuşulacak bir rakam değildir. Tekrar etmek istiyorum. 2005 yılına kadar 30.000 ton tütün üreten Bafra ilçesinden şu anda 2.500 tona düştü. Bu gerçekten üzücü bir rakamdır. 

Tütün üreticisine gerekli ekonomik destek verilmiyor. Bunun sebeplerinden birisi tütünün tarım ürünü sayılmaması ve destek olmaması. Son yıllarda  tütün üreticileri mağdur olduğundan tütün ekiminden vazgeçiyor. 

Tütün deyince Türkiye’de en önemli yerlerden bir tanesi Bafra. Bafra tütününü katmadan uluslararası firmalarda üretim yapamıyorlar. Şartlar değiştikçe tütün yapanların sayısı da azaldı. Bunun çeşitli sebepleri var. Bafra ovasıyla, değerli topraklarıyla Türkiye’nin önemli bölgesi. Tütün Bafra’nın ayrılmaz bir parçası. Tütün sadece sattığımız , aldığımız bir üründen ziyade artık sosyal hayatımızda, aile hayatımızın içerisine sinmiş bir üründür.’’diyerek sözlerini tamamladı. 

bafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-2.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-3.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-4.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-5.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-6.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-7.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-8.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-9.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-10.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-11.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-12.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-13.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-14.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-15.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-16.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-17.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-18.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-19.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-20.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-21.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-22.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-23.jpgbafra-ovasinda-tutun-ekimleri-devam-ediyor-24.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.