Bafra Ovasında Tütün Ekimi Başladı

Samsun'un Bafra İlçesi Gökçeağaç Tütün fide ekimi başladı. Tütün eken çiftçi devletten destek bekliyor.

A+A-

2 bin hanenin tütün diktiği Bafra Ovasında, Üretici Turgut Keleş, Artık Köylerinde tütün ekiminin düştüğünü köyümüzde sadece 4 hanenin tütün ektiğini söyledi.

Keleş bafra55.net sitesine yaptığı açıklama da, "Aslında biz tütün ekimine Şubat ayında fide yetiştirerek başladık. Diktiğimiz fideler 2 ila 2.5 ayda yetişiyor yetişen fidelerin ise bugün dikimini yapıyoruz. bu yıl 15 dekar bir alanda tütün dikimi yapıyorum, geçen sene de 15 dekar bir alan dikip 2 tona yakın mahsul almıştım, bu yıl hava şartları müsaade ederse yine 2 ila 2.5 tona yakın bir mahsul alacağım.

Tütün fiyatlarının da çok düşük olduğunu söyleyen Üretici Turgut Keleş, Mazot ve gübre fiyatları çok yüksek,  devletimizin tütün ekiminde bir bir desteği yok ektiğimiz tütünü tüccara gidip ona veriyoruz 130 hanelik bir köyümüz de 4 aile şuan tütün yapıyor. diğer tütün ekenlerin hepsi tütünü bıraktı. Köyden göç eden ailelerinin de çok olduğunu söyleyen Keleş, köyümüz de burada kalan aile sayısı kadar İstanbul'a, Bursa'ya göç edenler var, göç edenler buraya gelse burada bir şehir oluşuyor. Tütün çok zahmetli bir iş, biz de bu şartlar altında geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Üretici Turgut Keleş'in eşi Hamide Keleş ise, "eşimle beraber 30 senedir tütün ekiyoruz. 30 yıldır tütün ekiyoruz çocuklarımızı tütünden aldığımız parayla okuttuk. inşallahçocuklarımız okur bir meslek sahibi olurlarda bizde bu işi bitiririz" dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise, "Tütün tüccarlarıyla bu yıl bir sözleşme yapılmadığına dikkat çekerek üretici çok mağdur geçen yıl Bafra ovasında 2 bin 200 hanenin tütün diktiğini belirterek bu yıl ise bu sayı 2 bine kadar düştüğünü söyledi. Geçen sene   25 liradan açılan tütün fiyatları tütünün kalitesine göre 17-18 liraya kadar düştüğünü belirtti. Tütün eken üreticinin kar etmesi için bu yıl tütünün 35 ila 40 lira olması gerektiğini söyledi"

Etiketler : ,
Bafra Ovasında Tütün Ekimi Başladı

Bafra Ovasında Tütün Ekimi Başladı

Bafra Ovasında Tütün Ekimi Başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.