Bafra Ovasında, Kışlık Sebze Sezonu Başladı

Bafra Ovasında, Kışlık Sebze Sezonu Başladı

Bafra ilçesinde, kışlık sebze fiyatları üreticinin, komisyoncunun ve tüketicinin yüzünü güldürüyor.

A+A-

Kışlık sebze sezonunun Bafra ovasında başladığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Haline,ürünlerini getiren Bafra Karpuzlu mahallesinden(köyünden) üteretici Sezai Acar, ”Bafra ovasında yüzde 80 kışlık sebzelerin hepsi pazara inmeye başladı. Bu sene Bafra ovasında kışlık sebzenin bol olduğu görülüyor. Şuanda beyaz lahana, ıspanak, karnabahar,Pırasa,Brokoli,Bürüksel Lahanası,Kırmızı Lahana gibi kışlık yaş sebzeler Bafra Haline ve Pazar yerlerinde yerini almaya başladı. Şuanda yaptığımız kışlık yaş ürünlerini Karadenizin sahil yerlerine ve İç Anadolu Bölgesine gönderiyoruz” dedi.
                         “BİLİNÇLİ TARIMLA KALİTE VE VERİM ARTTI”
     Sezai Acar,Bafra Ovasında "Bilinçli Tarım Kaliteli yapıldığından dolayı Kışlık yaş sebze ürünlerimizin hepsi kaliteli oluyor.Bafra nın her yerinden çıkan kışlık yaş sebzeler Bafra Haline gelmeye başladı.Bizleri en çok bu ürünleri yaparken yaptığımız masraflar olarak Mazot,Gübre,İlaç ve Tohumların pahalı olması.Eğer bu girdiler de azalırsa Çiftçiler olarak yaptığımız ürünlerden hem zevk alacağız,hem de huzurumuz olacak.Tabiminimiz  Mayıs ayının ilk haftasına kadar çiftçilerimiz yapmış oldukları kışlık yaş sebze ürünlerini Bafra Haline getirmeye devam edecekler.
      Şuan pazara inen kışlık sebze fiyatlarının herkesin yüzünü güldürecek noktada olduğunu vurgulayan Kışlık yaş sebze üreticisi Sezai Acar”Kışlık sebze fiyatlarında içinde bulunduğumuz dönem itibarıyla geçen yıla göre,bu yıl Bafra ovasında sebzelerde artış var.Şu an Bafra Hal Pazarında kışlık yaş sebzelerin fiyat çıkşları ise;Karnabaharın fiyatı 1.60 kruş, beyaz lahana, 50 kruş,Brokoli 2 tl,Pırasa 80 kruş,Kırmızı Kelem 60 kruş,İspanak 1.50 kruş  arasında” diye konuştu. 

bafrada-lahana-hala-girdi-001.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.