Bafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları Başladı

Bafra Ovasının en önemli gelir kaynaklarından birisi olan çeltik. Çeltik ekimi hazırlıkları tarla düzeleme ve lazerleme işlemlerinde sona gelindi.

A+A-

Bafra Çeltik üreticileri birliği yönetim kurulu üyesi Şükrü Derebey AA muhabirine yaptığı açıklama da şunları söyledi, "Şuan da Bafra'da çeltik ekimi için tarlaları hazırlıyoruz.  Hazırlıklarda ilk önce çeltik tarlaları sulak alanlara yakın olduğu için sivrisineklere karşı lavra ilaçlaması yaptık.  Daha sonra tarlalar sürülüyor en son aşama ise lazer sistemi dediğimiz sistemle tarlaları tesviye ediyoruz düzleştiriyoruz, düzleştirdikten sonra da gübre atılıyor daha sonra da sular salındıktan sonra tarla çeltik ekimine hazır hale geliyor.
 Çeltik tütünden sonra üretimi en zor olan besindir diyen Derebey,  Çeltik tek evrede olmuyor  birçok evrelerden geçerek üretiliyor. Geçen yıl 130 Bin dönüm çeltik ekilmişti ve birim fiyatı ise 2 lira 70 kuruş ile 3 lira 30 kuruş arası olmuştu. Bu yıl ise ekimin 140 bin dönüme kadar çıkmasını bekliyor ve fiyatlarının da en az 4 liradan açılmasını bekliyoruz . Köylüler yazlık sebzelerin para etmediğini düşünerek, yazları çeltik ekmeyi daha cazip buluyor.  Devletin % 75 tohum desteği  veriyor. Devlet,  damla sulama ve yağmurlama sistemiyle de çeltik ektiriyor Bafra'da bu yıl yaklaşık 2 bin dönüm damla sulama çeltik ekimi oldu." dedi.

Bafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları BaşladıBafra Ovasında Çeltik Ekimi Hazırlıkları Başladı
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.