Bafra Ovasında Buğday Hasadı Başladı

Bafra Ovası'nda bu sezon 180 bin hektar alanda buğday ekimi yapılıyor. Buğday başaklarının olgunlaşması ile biçerdöverler ovaya girdi ve ilk hasat yapılmaya başlandı.

A+A-

Barış Mahallesi muhtarı ve Çiftçi İdris Arslan ise, "Buğdayların kalitesinin bu yıl çok iyi olduğunu, fakat biraz nemli olduğundan 1 hafta ekimini ertelediklerini söyleyerek şuan arpanın hasadını gerçekleştiriyoruz. Eskiden ekimin zor olduğunu, şimdi ki sistemin tam otomatik olduğunu ve rahat geçtiğini de anlatan Arslan, eskiden ilaç yoktu, biçerdöverle o zamanlar tarlaya girdiğimiz de hep toz toprak oluyorduk akşam eve gittiğimde kendimi tanıyamıyordum. Ama şimdi tüm tarlalar ilaçlı eskiye göre şimdi buĞday biçmek çok daha  kolay olduğunu söyledi.

 

Arslan, "Bafra ilçemizde buğdayda biçerdöverle hasadımız başladı. 180 bin dekar alanda buğday ekimi yapılmakta. Oda olarak amacımız burada dane kaybını en aza indirmek. Bu yıl üst limitimiz yüzde 2 kayıp ama bizim amacımız bunu yüzde bire kadar çekmek. Bu amaçla akşamın geç saatlerinde veya sabahın erken saatlerinde yani çise düştükten sonra biçimin yapılmasını istemiyoruz. Biçerdöverciler her tarlaya göre ayarlarını yapması gerekiyor  Geçen sene 176 bin dekar alanda ekilen buğday bu yıl 180 bin dekar alana kadar çıktı., Geçen sene 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 30 kuruş olan buğdayın fiyatı bu yıl 1 lira 50 kuruş ile 1 lira 60 kuruş olması bekleniyor.  Ayrıca, Bafra'da buğdayın dönüm başına 500 ile 600 kilo arasında olduğunu da söyledi.

Bafra Ovasında Bugday Hasadı BaşladıBafra Ovasında Bugday Hasadı BaşladıBafra Ovasında Bugday Hasadı BaşladıBafra Ovasında Bugday Hasadı BaşladıBafra Ovasında Bugday Hasadı Başladı

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum