Bafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi Başladı

Bafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi Başladı

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “190 Bin dekar alanda buğday ekimi, 6 Bin Dekarda İse Arpa ekiminin yapılması hedefleniyor.

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bafra ilçesine bağlı Yakıntaş Mahallesinde buğday ekimi yapan Senai Dursun’u tarlasında ziyaret ederek bol bereketli ürün ve kazançlar dilediler.

Buğday üreticisi Yakıntaş Mahallesi’nden Senai Dursun, ’Yaklaşık olarak 50 dönüm üzerine buğday ekimi yapıyorum. Geçen yıl dönüm başına 500 kilogram ürün aldım. Bu yıl ise daha yüksek oranda verimli bir ürün bekliyorum. Buğday ekimimiz hayırlı olsun. ’dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise,’’ Bugün Anadolu’nun en temel ürünü, temel gıdamız buğday ekimi için buradayız. Buğday demek bereket demek. Buğday demek zenginlik demek. Bu vesileyle salgının olduğu dönemlerde gıda tedarikinin önemi bir kes daha ortaya çıktı. Bizde Bafra olarak üretiyoruz. Çiftçimiz zenginleşiyor, berekete kavuşuyor.

Bafra zaten verimli topraklarıyla bilinen bir yer. İnşallah çiftçilerimizin umduğu, beklediği bir şekilde buğday ekimi elde ederiz. Onların da yüzleri güler diye düşünüyorum. Türkiye’nin önemli ovalarından biri olan Bafra Ovası’nda geçen yıl 180 bin dekar alanda buğday ekimi, ayrıca 5 bin dekar alanda da arpa ekimi gerçekleştirildi. Bu yıl ise 190 bin dekar alanda buğday Ekimi, 6 bin dekarda ise arpa ekiminin yapılması hedefleniyor. Bizde Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak tüm çiftçilerimize 2021 yılında bereket dolu ürünler ve bol kazançlar, sağlık sıhhat diliyorum. ’diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi BaşladıBafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi BaşladıBafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi BaşladıBafra Ovasında 2021 Yılı Hububat/ Buğday Ekimi Başladı

bafra-ovasinda-2021-yili-hububat-bugday-ekimi-basladi-kaynak-bafra-ovasinda-2021-yili-hububat-bugday-ekimi-basladi.JPG

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.