Bafra Otogarı bomboş !

Bafra Otogarı bomboş !

Seyahat düzenlemesinin ardından Bafra otogarı boş kaldı.

A+A-

27 Mart Cuma günü flaş kararla  İçişleri Bakanlığı tarafından şehirlerarası seyahatin artık Valilik izinleri ile gerçekleştirileceğini zorunlu kılınmasından sonra seyahatlerin kısıtlanmasından sonra   Bafra Otogarı adeta  sessizliğe büründu.

Cuma günü alınan flaş kararla  şehirlerarası seyahate karşı seyhat edecek kişilerin ve vatandaşların sağlığı için Korona (Kovit-19) bulaşıcı Virüse karşı önlem amaçlı alınan tedbirlerden sonra Bafra Otobüs Terminalindeki otobüs firmalarına ait yazıhaneler şu an kapalı durumda.

İşleri Bakanlığı’nın yeni tip Jorona Virüsü (Kovit-19) salgını önlemleri kapsamında şehirlerarası yolculuğu kısıtlayan genelgesi sonrasında Ülke genelinde olduğu gibi ilçe otogarı da artık boş kaldı.

Flaş kararla alınan şehirlerarası yolculuklarda bundan sonra Valilik iznine bağlanmış oldu.

Bafra Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki firmalar 28 Mart saat 17.00 ’a kadar son seferlerine çıkarak yaparak tamamlamış oldu.

Şu an Bafra Otogarında Firma işletmelerine ait şehirlerarası otobüs görmek ve bulmakta zor. Acil işi ve gücü olan vatandaşlar ise Otobüs bulabilmek için otogara geldiği görüldü.

Samsun Valiliği tarafından konu hakkında yapılan açıklamada ise şu önemli ifadeler yer aldı. “İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle daha önce planlanan 28 Mart saat 17.00 'den sonraki otobüs seferleri iptal olup, bu tarihten sonraki seferler Samsun Valiliğimizin izniyle gerçekleştirilecektir.

Vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ise  özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımız da  şehirlerarasında yolculuk yapması için otogarda görev yapan Seyahat İzin Kurulu’na mecburu olarak başvurarak seyahat belgesi talebinde bulunmaları gerekeceği” ifade edildi.

Bafra otogarı bomboşBafra otogarı bomboşBafra otogarı bomboşBafra otogarı bomboş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum