BAFRA OTİZMİN FARKINA VARDI

BAFRA OTİZMİN FARKINA VARDI

OTİZME ANLAMLI ÖDÜL

A+A-

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Otizm Konulu Afiş yarışmasına 4 ilçeden gelen,

1.’LİK ÖDÜLÜ:      

ELİF KARACAKOYUN   

19 MAYIS ANADOLU LİSESİ

 

2.’LİK ÖDÜLÜ:      

SÜLEYMAN GÜDELOĞLU       

YAKAKENT ANADOLU LİSESİ

 

3.’LÜK ÖDÜLÜ:    

SEMA AYAR          

19 MAYIS ANADOLU LİSESİ

 

4.’LÜK ÖDÜLÜ:    

HÜLYA BULUT    

ALTINKAYA ANADOLU LİSESİ

      

Mansiyon olarak Galip Öztürk Anadolu Lisesinden Büşra ODABAŞ öDÜLLERİNİ ALDILAR.

96 Afiş arasından seçilen 5 eserin ödüllerini verilmek üzere Bafra Öğretmen evinde Afiş yarışması ödül töreni düzenlenmiştir.

            Törene Bafra Belediye Başkanlığı adına  Sayın,Hüseyin ÇAMAŞ,İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Adına Sayın Süleyman ERTÜRK ,Okul Müdürleri daire amirleri ve alanında uzmanlar ve öğrenciler katılmıştır.

 

Otizm nedir?

Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otistiklerde, etkilenme dereceleri değişse de, aşağıdaki ortak belirtiler görülür;

  • Sosyal ilişkilerde güçlük Konuşma güçlüğü
  • Sessiz iletişimde zorlanma
  • Oyun oynama ve hayal gücünü kullanmada zorlanma
  • Değişikliklere karşı tepki ve direnç gösterme

Yarışmanın amacı:

          Kaliteli beslenme olanaklarının azalması, sağlıksız yaşam şartları, teknolojinin yanlış kullanımı, toplumsal yalnızlaşma, ağır metallerden yapılmış araç gereçler ve genetik yatkınlık otizmi çocuklarda yüzde 70 inde görülebilecek hale getirmiştir.

          Hem bu soruna dikkat çekmek hem de toplumumuza hali hazırdaki gidişatının sonuçları konusunda uyarılarda bulunmak amacıyla bir takım etkinlikler düzenledik.

          Nisan ayının “Otizim Farkındalık Ayı” olması nedeniyle birçok okul ve kurumla ortaklaşa düzenlediğimiz faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bunlardan biride “Otizm Farkındalığı Afiş Yarışması” olmuştur. Bu yarışma aynı zamanda Bafra Galip Öztürk Lisesi ile kurumumuzun ortaklaşa yürüttüğü “Bir Renk De Sen Kat Adlı Projemizin” Bizim yürüttüğümüz bir ayağını teşkil etmektedir.

          Gerek jürilerimizin ifadeleri gerekse bizim kanaatimiz eserlerin hepsinin özen, ilgi, doğru yaklaşım açısından çok başarılı olduğudur. Bu anlamda 35 eser sergilenmeye değer bulunmuştur.

          Ancak bu gün burada Bafra, Alaçam,19 Mayıs, Yakakent ilçelerimizdeki tüm liselerimizin Otizm temalı afiş çalışmalarından jürimiz tarafından ödüle layık görünenlere ödüllerini vermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

          Bu anlamda yarışmaya katılan tüm liselerimizin müdür öğretmen ve öğrencilerine, İlçe ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali KATİPOĞLUN’A tüm çalışmalarımızda yanımızda olan Sayın Belediye Başkanımız Zihni ŞAHİN’E çalışmalarımızı himayelerinde yürüttüğümüz Sayın Kaymakamımız Halis ARSLAN’A, teşekkürü borç biliriz.

Merkez Müdürü Dursun DÜNDAR’IN konuşması

          Doğankaya Özel Eğitim Merkezi(Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi)Türkiye’de çoğu ilde bulunmayan sayılı kurumlardandır. Alanında uzman 26 personeli ile otizmden etkilenmiş çocuklarımıza hizmet vermektedir.3500 metre kare alanda tamamen bu çocuklarımız için dizayn edilmiş olan okulun kendine ait küçük bir hayvanat bahçesi sera ve diğer uygulama alanları bulunmaktadır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.