Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği`nden kaymakama ziyaret

Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği`nden kaymakama ziyaret

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Yıldız Kaya ve yönetimi Kaymakam Ali Fuat Türkel'i ziyaret etti.

A+A-

BAFRA55.NET/SEBAHATTİN GÜRGÜR

Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Yıldız Kaya, 10-16 Mayıs Haftası dolayısıyla Kaymakam Ali Fuat Türkel`e yaptıkları ziyarette engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları zorlukları ve sorunlarını anlattı. Özellikle engelli ailelerinin maddi manevi sıkıntı içinde olduklarını ve çözüm bulmada zorlandıklarını anlattı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Yıldız Kaya`yı dinledikten sonra, engellilerin yaşadığı sorunları bildiklerini, çözüm için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kaymakam Türkel, yardımlar konusunda özellikle maddi yardımların gerçek ihtiyaç sahibi olanlara ulaştırmak istediklerini ve bu konuda yardım sahipleriyle ilgili kişileri bizzat takip ve ziyaret ederek yapılan yardımların yerine ulaşmasını sağladıklarını söyledi. Kaymakam Türkel, Bafra'da kaldığım sürece ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi konularda hiç kimseye muhtaç etmeden ve muhtaç duruma düşünmeden her türlü yanlarında olacaklarını özellikle engelliler konusunda daha hassas davranacaklarını ve amaçlarının bağcıyı dövmek değil bağ yetiştirmek olduğunu anlattı. Derneklere dönük konuşmasında maddi yardımların gezilere ve turlara değil de özellikle insanların yeme,  içme, barınma, sağlık ve eğitimi ile ilgili ihtiyaçları konusunda başvuru yapmalarını istedi.

Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Yıldız Kaya son sözü alarak dernek olarak prensiplerinin yardımlar konusunda engellilerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak olduğunu asla bu tür yardımların suiistimal edilmemesi gerektiğini dernek olarak bunlara çok dikkat ettiklerini söylediler. Başkan Yıldız Kaya ihtiyaç sahiplerine sağladığı devlet imkânlarını asla keyfi kullanmadıklarını ve kullanmayacaklarını ve bunun için çok hassas davrandıklarını anlattı. Evinden dışarı çıkamayan engellilerin de düşünülmesi gerektiğini belirten Kaya, bunların gezilerle veya çeşitli yerleri ziyaret ederek sosyal hayata adapte olması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Başkan Yıldız Kaya karşılıklı iyi dileklerini sunduktan sonra Kaymakam Türkel, Başkan Yıldız Kaya nezdinde tüm engellilerin 10 -16 Mayıs engelliler haftasını kutladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.