BAFRA NOKULU YÖREX FUARI’NDA..

BAFRA NOKULU YÖREX FUARI’NDA..

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen‘Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı’nda (YÖREX) Samsun rüzgarı esti. Samsun standına başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen, “Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı”na her yıl olduğu gibi bu yıl da adeta Samsun damgasını vurdu. 19 Eylül tarihinde açılışı yapılan ve Türkiye’nin 60 yöresinden 200’ü aşkın firma, oda ve borsanın yer aldığı fuarda Samsun standı büyük rağbet gördü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da fuara katılarak tek tek stantları ziyaret etti.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Serinkaya ile Ayhan Çakır, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Çarşamba Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba TSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Bafra TSO Meclis Başkanı Hüseyin Çamaş, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Kolbaşı, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir Fişekçi, Terme TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kefeli, Samsun standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendi.
Samsun standına büyük ilgi gösterenlerin başında da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Samsun ürünleri hediye etti. Bir süre oda ve borsa başkanları ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Samsun ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi. Standı ayrıca, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oda ve borsa başkanları da ayrı ayrı ziyaret etti.
Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresinin sekiz köşe kasketi ve yumurta topuk ayakkabısı, kıvratması ve kuru çay simidi, Bafra’nın nokulu, salçası, pidesi, pirinci ve zembili, Terme’nin pidesi, pirinci ile Vezirköprü’nün semaveri, Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da büyük ilgi gördü. Standı gezen konuklara Samsun ürünlerinden hediye edildi.
Fuarların iş aleminin tanıtım ve markalaşma ayaklarını yönetmek bağlamında oldukça önemli bir argüman olduğunu söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu bağlamda Antalya Ticaret Borsamız tarafından 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yörex Fuarı’nı oldukça anlamlı bulunuyorum. Türk kültürü çok derin, çok köklü bir kültür, ülkemizin dört bir yanında dünyaya tanıtılması gereken çok önemli değerlerimiz var. Yörex, dört yıldır bu amaca hizmet ediyor. Biz de Samsun olarak tüm oda ve borsalarımızla tam katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. Vezirköprü’nün semaveri, Çarşamba’nın kıvratması, gevrek simidi, sekiz köşe kasketi, Bafra’nın pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Terme’nin pidesi, pirinci, Samsun’un simidi, pidesi, lokumu; bunlar tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. Ancak tüm bu değerlerimizi koruma altına almamız ve ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmamız gerek. Bunların doğru tanıtımı istihdam ve refah demek, turizmin gelişmesi demek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.