BAFRA MÜFTÜSÜNDEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE KONFERANS

BAFRA MÜFTÜSÜNDEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE KONFERANS

Bafra Müftülüğü, Gençlere yönelik irşat faaliyetleri kapsamında

A+A-

Bafra Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yurtta kalan öğrencilere yönelik irşat faaliyetleri planlıyor. 

Bu bağlamda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun da aylık programıyla birleştirilerek 11.12.2013 Çarşamba akşamı saat 20.00 da Bafra Yurt Kur Binası Konferans Salonu’nda  “Hz Peygamber ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.  Konferansa konuşmacı olarak Bafra İlçe Müftüsü Bürhan KELEŞ katıldı.

İlçe Müftüsü KELEŞ konferansında özetle Hz. Peygamber’in gençliğinden ve gençlere verdiği önemden bahsetti. Buna ilaveten gençlere, gençliklerinin kıymetini bilmelerini, Allah(CC)’ın hayat sermayesi olarak verdiği ömrün en önemli kısmının gençlik yılları olduğunu, bu enerjinin vatan, millet ve insanlığa hizmet için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hz. Peygamberimizin, genç yaşta Usame Bin Zeyd’i komutan olarak, Musab Bin Umeyr’i öğretmen ve Muaz Bin Cemel’i de vali olarak görevlendirerek gençlere güvendiğini, hayatın en kıymetli ve verimli dilimi olan gençliğin ve bu enerjinin müspet yönde kullanılması gerektiğini işaret etti. Gençlere, gençliklerini temiz yaşamalarını, kendilerini kötü alışkanlıklardan ve günahlardan korumaları gerektiğini söyledi. Eğer böyle yaptıkları takdirde ahirette Allah(CC)’ın kendilerini arşın gölgesinde barındıracağını müjdeledi. Günümüz gençliğine iffetli yaşam için en iyi rol modelin Kur’an’da kıssasından bahsedilen iffet timsali Hz Yusuf tan ve Yusuf’ça bir duruşun öneminden bahsetti.

Konuşmasının son bölümünde de Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde açılan Kur’an Kursundan bahsederek öğrencilerin kursa katılmalarını teşvik etti. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası’nda yurtta programlar yapacağı sözünü veren Bafra Müftüsü Keleş, öğrencilere başarılı ve mutlu olmaları için bazı tavsiyelerde bulunarak sözlerini tamamladı.

Program sonunda yurtta kalan tüm öğrencilere DİB yayınlarından “Gençlerle Söyleşi” adlı kitap hediye edildi. 

2013-12-11-1947.jpg2013-12-11-1948.jpg2013-12-11-1955.jpg2013-12-11-1960.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.