Bafra Müftüsü Necmettin KAYAR 'ın  Kadir Gecesi Mesajı

Bafra Müftüsü Necmettin KAYAR 'ın Kadir Gecesi Mesajı

19 Mayıs salı günü 20 mayıs çarşamba gününe bağlayan gece Kadir gecesi olarak idrak edilecek.

A+A-

Bafra Müftüsü Necmettin Kayar; "Bin aydan daha hayırlı olan bir gecenin içinde bulunduğumuz rahmet ve mağfiret ayında, bizleri bu mübarek geceye ulaştıran Rabbimize hamdolsun. İnşallah Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece yani bu geceyi Kadir gecesi olarak idrak edeceğiz.Rabbim gecemizi hayırlı ve mübarek eylesin. Peygamberimiz (s.a.s.),”Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse, onun geçmiş günahları bağışlanır.” Buhârî, (Fadlu Leyleti'l-Kadr, 3.) buyruğundan yola çıkarak bu geceyi hatalarımızdan ötürü tövbe ederek, kaza namazları kılarak, insanlık için sevginin saygının hakim olması için kardeşliğimiz için dualar ederek geçirmeliyiz.
Bu duygularla Bafra'lı kardeşlerimizin Kadir gecesini tebrik eder, Allah (cc)’den, oruçlarımızı ve her türlü ibadetlerimizi kabul buyurmasını, İnsanlığı kuşatan bu hastalığı bertaraf etmesini,İslam alemine birlik beraberlik getirmesini niyaz ederim.

Değerli vatandaşlarımız

(Covid-19) tedbirlerinden dolayı camilerimizde proğramlar yapamıyoruz. Ancak bu özlemimizi Ramazan ayı boyunca yapmış olduğumuz gibi sosyal medya kanalları üzerinden bir nebzede olsa gidermeye çalışacağız. Kadir gecesinde saat 20:30’ itibari ile müftülük personelimizin icra edeceği ilahi kaside dinletisi ile başlayacak olan ve saat 21:00’ itibari ile de tarihi Büyük Cami’de Kur’ân tilavetleri, Mevlit, ilahi kasideler, vaaz ve duadan oluşan bir proğram icra edilecek olup; sosyal medya üzerinden bu manevi iklimi sizlerin evlerine taşıyacağız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.