Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı Açıldı

Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı Açıldı

Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Robotik ve Kodlama" temalı TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açılışı yapıldı.

A+A-

 Program okul bahçesinde düzenlendi.

Programın açılışında Makine Bölümü öğretmeni Murat Akar ve öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu. Gösterinin ardından konuşan okul müdürü Tarık Dursun Biçer;

“Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarda öğrencilerimizin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri araştırmalarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır TÜBİTAK bilim fuarları bir yarışma etkinliği değil, öğrencilerimizin ürettiklerini ilgi duyan herkesle paylaşabileceği öğretici ve eğitici bir etkinliktir” dedi. Biçer`in ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu “Meslek liselerine bakış açısı hala istediğimiz düzeyde değil. Bunu geçen seneki okul kayıtlarımızda gördük. Velilerimizin düşünceleri basına da yansıdı sizlerde görmüşsünüzdür. Ama biz her zaman her yerde şunu söylüyoruz ki tüm meslek liseleri ilçemize katma değer sağlayan okullarımız. Burada güzel projeler olduğuna inanıyoruz. Dışarıdan bakıldığı gibi bir yerin aksine meslek lisemiz geçen yıl ülke genelindeki dereceleriyle bizleri onurlandıran okulumuz” dedi. Proje ile ilgili konuşan okul öğretmenlerinden Ömer Esen “Bilim fuarında, Bilgisayar-Elektrik-Elektronik alanlarından 8 öğretmen ve 60 öğrencinin emeği ile hazırlanmış 26 proje sergilenecektir. Bilim fuarı Çarşamba ve Perşembe olmak üzere iki gün boyunca saat 17.00'ye kadar açık olacaktır. Tüm halkımızı, velilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi davet ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından "Robotik ve Kodlama" temalı TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açılışı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

bafra-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-1.jpg

bafra-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-2.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.