Bafra MEM'den  Uzaktan Eğitim  Açıklaması

Bafra MEM'den Uzaktan Eğitim Açıklaması

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Corona Virüs (Covid-19) hastalığının ülkemizde salgın haline dönüşmesini engellemek adına birtakım tedbirler alındı.

A+A-

Hastalık, dünyayı alternatifler aramaya itti. Ülkemizde de okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilerek Bakanlığımız tarafından 23.03.2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim yapılması kararlaştırıldı.

Uzaktan eğitim süreciyle ilgili Bakanlığımız tarafından ulusal ölçekte gerekli altyapı sağlanıp planlamalar yapılarak 23.03.2020 Pazartesi günü itibarıyla süreç başlamış olacaktır. Uzaktan eğitimde ilk ders, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK tarafından verilecektir. Uzaktan eğitim hizmeti EBA(Eğitim Bilişim Ağı) ve TRT aracılığıyla sunulacaktır. Bu sürecin sağlıklı yürümesi adına değerli velilerimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Ebeveynlerimizin; öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecine aktif katılımlarını sağlamak adına gerekli yönlendirmeyi ve takibi yapmaları önem arz etmektedir.

Bu sadece bir tatil olarak değil de uzaktan eğitimle yapılan bir okul çalışması gibi düşünülmeli. Tüm ders içeriklerine tek yerden kolayca erişim sağlanabilen, farklı kategorilere ait binlerce içeriğin olduğu; sadece dersin olmadığı oyunların, etkinliklerin ve rehberliğin de olduğu bir sistem hazırlanarak eğitimin tüm paydaşlarının hizmetine sunulacaktır.

Yaşanan bu sürecin bir an evvel atlatılmasını temenni ediyor ve uzaktan eğitim sürecinden öğrencilerimizin maksimum düzeyde faydalanmaları için velilerimizin desteklerini bekliyoruz. Süreç hakkında sağlıklı ve güvenilir bilgiye erişim için aşağıda yer alan Milli Eğitim Bakanlığımıza ait sitelerin ve sosyal medya adreslerinin takip edilmesi önem arz etmektedir. Son olarak “Okumak, hayattır.” diyor, sizleri kitap okumaya da davet ediyoruz.

www.meb.gov.tr www.eba.gov.tr

@ziyaselcuk (twitter adresi)

bafra-mebden-uzak-egitim-aciklamasi.jpgbafra-mebden-uzak-egitim-aciklamasi-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.