Bafra Kızılayı İle gurur duyuyor

Bafra Kızılayı İle gurur duyuyor

Türk Kızılayı, Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Köy ve Beldelerde sel felaketi nedeniyle mağdur olan 24 aileye battaniye, aile mutfak seti, su, kumanya, hijyen seti dağıttı.

A+A-


Bafra İlçesinde 2 gündür yağan şiddetli yağış ve ardından gelen sel felaketinde Kolay Beldesi, Terzili Köyü, Kuşlağan Köyü, Kelikler Köyü ve Çevresi büyük oranda etkilenmiş, araçlar sulardan sürüklenmişti.

Selden kısa zamanda olay yerine gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Milletvekilleri Devletin vatandaşın yanında olduklarını göstermişti.

Trabzon Doğu Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezinden 2 Araç ve 3 uzman personel ile Kolay Beldesinde  ve Bafra İlçelerinde selden zarar gören vatandaşlara Türk Kızılayı tarafından temin edilen malzemeleri dağıttılar.

Türk Kızılayı Bafra Şubesinin organizesi ile yapılan yardımda kimse mağdur olmadı.

Türk Kızılayı, selden mağdur olan ailelere 205 battaniye, 23 tane mutfak seti, 250 Aileye Kumanya Seti, 20 Hijyen Seti, 250 Adet su yardımında  bulundu.


Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Bafra  Şube Başkanı Osman Genç “Bugün burada sel afetinde evlerini kaybeden, kullanılmayacak hale gelen ve barınma yerleri olmayanlar için eşyalarını teslim için bulunuyoruz. Selden zarar gören vatandaşların olanların  battaniye, mutfak seti, hijyen seti,su, kumanya gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2 kamyonet malzemeyi teslim edeceğiz. Şuana kadar 3 günde çok sayıda  aileye yardım yaptık. İlk günden itibaren ciddi sayıda hem kumanya hem de diğer ikram araçlarımız ile çok sayıda insanımızı yedirdik. Bunun haricinde battaniyeleri, mutfak seti gibi malzemelerimizi ihtiyaç sahiplerine verdik. Gelecekte olabilecek bir afet içinde ön hazırlığımızı yaparak, bin kişilik kumanyayı da araçlarımızda her an hareket etmek üzere hazır bekletiyoruz. Burada şuanda 205 battaniye, 23 tane mutfak seti, 250 Aileye Kumanya Seti, 20 Hijyen Seti, 250 Adet su vatandaşlara  teslim ettik.” dedi.


Türk Kızılayı’nın yanlarından hiç ayrılmadığını belirten sel mağduru 91 yaşındaki Hacı Öztürk ise, “Selden dolayı büyük faciadan dönüldü. Ölümden döndük. 91 yaşındayım. 70 yıl önce böyle bir şey görmüştük. 70 yıl sonra tekrarladı. Gördüğünüz bu derenin derinliği 4 metredir. Şu anda ise sıfır noktada. Üzerinde gezebiliyoruz. Devletimiz yardım etti bize. Kızılay yanımızdan hiç ayrılmadı. Devamlı bize yardım ettiler.  İhtiyaçlarımız görülüyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.