Bafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam Ediyor

Bafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam Ediyor

Bafra Kızılay Şube Başkanlığı'nın ihtiyaç sahiplerine sürdürdüğü yardımlar aralıksız devam ediyor.

A+A-

Misyon gereği yıl içinde ihtiyaç sahiplerine yapılan mutad yardımları devam ederken, Bafra İlçe Kaymakamlığı’nın acil toplantı çağrısı üzerine, Şube Başkanlık nezdinde katılım sağlanmış olup, Dünya ülkelerinden ülkeye sirayet eden Covid-19 yeni virüs Pandemisinin tanımı, alınacak önlemleri ve tedbirleri hususunda yapılan görüş alışverişi sonucunda sokağa çıkma yasağı konulan 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalara yapılacak sosyal yardımların organizeli olarak yapılabilmesi için Kaymakamlık makamınca oluşturulan “VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU”nda Başkan dahil Şube Yönetim Kurulu ve çalışanları ile birlikte görev alınmış olup, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile senkronize halinde çalışmalarına hızlı, dinamik ve etkin bir şekilde başlanılmış ve devam edilmektedir.

Bafra Kızılay Şube Başkanı Ecz. Halim Tutku Demircan, “Söz konusu Vefa Sosyal Yardım çalışmalarına öncelikli olarak sokağa çıkamayan kimsesiz yardıma muhtaç 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların başvuruları ile birlikte muhtarlardan almış olduğumuz ihbarlar dahilinde mahalle mahalle, sokak sokak gezmiş olup,  kapı kapı dolaşarak Ocak ayından itibaren bugüne kadar 450 adet ihtiyaç sahibi hanenin çağrısına kısıtlı personel sayısı ve gönüllülerle gıda, giyim ve nakti yardımlarla ulaşmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

İSTEYENE UN, İSTEYENE EKMEK/PİDE MARKASI VERİLDİ

Genel Müdürlüğü uhtesinde Bafra Kızılay Şube Başkanlığı olarak başlatılan sosyal yardım seferberliği çerçevesinde;  İlçede yardım sever İş İnsanlarıyla birlikte hayırsever vatandaşlar tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanan un, patates, pirinç, yumurta ve peynir ile birlikte Gıda Kolileri dağıtıma başlanmış ve halen dağıtımı devam edilmektedir. Şu an var olan unun bir kısmını 5 bin adet olmak üzere ekmek imalatı yaptırılmış ve şube tarafından da marka bastırılarak ihtiyaç sahiplerine isteyene un, isteyene ekmek/Pide markası verilerek fırından alması sağlanmakta olup, bunun yanında poşet içinde yüz maskesi ve el hijyeni verilmiş ve ayrıca cadde cadde gezilerek esnafımıza ve yol boyu ihtiyacı olan herkese ekmek-maske-el hijyeni dağıtımını yönetim kurulu ve kadın kolları gönülleri ile gerçekleştirmiştir.

Ayrıca; Bu zor zamanlarda şubeyi gıda ve nakdi yardımlarla yalnız bırakmayan, destekleyen hayır seven İş İnsanlarından İ. Tosuner’e, M. Koparan’a, O. Kiraz‘a ve T. Yurduseven ile diğer isimlerini sayamadığımız ramazan ayı dolayısıyla Fitre, Zekat ve Fidye bağışlarını şubeye bağışlayan vatandaşlara başkan şahsında Şube Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür eder,  niyetlerinin kabulünü niyaz ederiz.

Başta Kızılay Genel Müdürlüğü olmak üzere, ilçede yardım severler tarafından yapılan yardımlar sayesinde Kızılay Şubesi’nce dağıtılan ve dağıtılmaya da devam edilen yardımlar konusunda bu zor zamanlarda önceliğimiz hiçbir yardım kuruluşundan yardım almayan/alamayan, gerçek ihtiyaç sahiplerinin talepleri öncelikli olarak Kızılay Şube Başkanlığı’nca değerlendirilmektedir.

BAFRA KIZILAY ŞUBESİ HESAPLARI

Değerli Kızılay üyeleri ve değerli hayır sever vatandaşlar; içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle yapacağınız Fitre, Zekat ve Fidye ve diğer bağışlarınızı Bafra Şube Başkanlığı;  Hacınabi Mah. Yaşardoğu Cad. No:18 Kat:3 Bafra/Samsun adresine veya Ziraat Bankası Beşyol Şubesi TR30 0001 0026 7000 0018 6863 66 Hesap aracılığıyla yapabilirsiniz. (Bankadan yapılan bağışlarda açıklama kısmına isim, soyisim, telefon ve TC no bilgisi yazılması gerekmektedir.)” şeklinde açıklamada bulundu.

Bafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam EdiyorBafra Kızılay Şubesi Yardımlara Devam Ediyor


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum