Bafra Kız meslek lisesinin tasarladığı el çantasına patent

Bafra Kız meslek lisesinin tasarladığı el çantasına patent

Türk Patent ve Marka Kurumu, Samsun Bafra'da Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yarattığı çanta tasarımını resmi olarak tescil ettirdi.

A+A-

Türk Patent ve Marka Kurumu, Samsun Bafra'da Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yarattığı çanta tasarımını resmi olarak tescil ettirdi. Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bölge Şefi Aynur Tulum, okulun Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen "Marka Faydalı Model ve Tasarım Yarışmasına katılma kararını dile getirdi. Tasarımın ilham kaynağının ise yöre kızlarının işlediği kanvas modeller ve annelerinin çeyizlerinde bulunan geleneksel "yedi dağ çiçeği" motifinden kaynaklandığını belirtti. Türkiye'nin yedi bölgesini, İstanbul'un yedi tepesini simgeleyen bu motif, el sanatları öğretmenlerinden Tuğba Ceylan Ocak ve öğrencileri tarafından iki aylık bir sürede özgün bir tasarıma dönüştürüldü.

Tulum, okulun hem yurt içi satışlarda hem de uluslararası ihracatta bölgesel el sanatlarını destekleme amacını vurguladı. Özellikle okul bir döner sermaye ile faaliyet göstermektedir ve elde edilen gelirin tamamı bu fona aktarılmaktadır. Öğrencileri mezuniyet sonrası benzer çalışmalara hazırlamak amacıyla tasarımdan üretime kadar olan süreçte aktif olarak yer alıyorlar. Ayrıca çantanın Türk Patent ve Marka Kurumundan marka faydalı model ve tasarım tescilini başarıyla aldığını gururla duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.