Bafra Kaymakamlığında UNESCO Toplantısı

Bafra Kaymakamlığında UNESCO Toplantısı

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Dünya Doğal Miras Alan adayı olan Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin UNESCO adaylık süreci açısından önemli bir aşama olan saha ziyareti kapsamında

A+A-

değerlendirme toplantısı Kaymakamlık Toplantı Odasında Gerçekleşti.Toplantıya Kaymakamımız Ali Fuat Türkel başkanlığında, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) uzmanı Naomi Doak, Alan Başkanı Doç.Dr. Mustafa Güler, SAMKUŞ Birlik Müdürü İsmail Mutlu, DSİ Şube Müdürü Berati Özkan, Uzmanlar Prof.Dr. Zeki Kaya, Doç.Dr. Kiraz Erciyas Yavuz ve Özden Sağlam’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Kızılırmak Deltasının önemi, koruma faaliyetleri, bölgede kamu kurumlarınca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Kaymakamımız Ali Fuat Türkel, bölgenin anlam ve önemini vurgularken özellikle Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk 100 günlük acil eylem planında Kızılırmak Deltasının UNESCO adaylık sürecinin de yer almasının çok önemli olduğunu, tüm çalışmalarımızı yöre halkını da madur etmeden alanı korumak üzerine yürütüyoruz dedi. Kaymakamlar toplantısı sonrasında bölge mahalle muhtarları, balıkçı kooperatif başkanları ve avcılar dernek başkanının katıldığı değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum