BAFRA KAYMAKAMI HALİS ASLAN YOLLARDA

BAFRA KAYMAKAMI HALİS ASLAN YOLLARDA

Kaymakamımız sayın Halis Arslan, kar, yağmur, çamur demeden, mahalleleri ziyaret ediyor.

A+A-

Sayın Kaymakamımızın bu haftaki ziyareti Kuşluğan, Terzili, Kamberli, İlyaslı, Eynegazi, Yiğitalan, İğdir ve Başkaya mahallelerine oldu.

Mahalle ziyaretlerinde önce grup yolu üzerinde bulunan, Kuşluğan karakolunu ziyaret eden sayın Kaymakamımız burada bir süre askerlerle sohbet etti. Daha sonra, Kuşluğan mahallesi içinden geçen ve Terzili mahallesi ile Kuşluğan mahalle karakolu arasında yaklaşık 4 km. dere ıslah çalışmasını yerinde inceleyen Kaymakamımız sayın Halis Arslan, dere ıslah çalışmasının can ve mal güvenliği açısından  mahalleye katacağı öneme dikkat çekti.  

Kaymakamımız sayın Halis Arslan, Eynegazi merkez mahalle kabristanlığında bulunan Şehit J. Çvş. Ayhan Kalkan ve Yiğitalan mahallesi kabristanlığında metfun bulunan Görev Şehidi Deniz Eri Şehit Hüseyin Bestil’in de kabirlerini ziyaret ederek, ruhları için dua etti. Her iki şehidin de başlarında bulunan bayrakların yıpranmış olanlarını yenisiyle değiştirdi.

Bafra’ya 50 km. uzaklıkta bulunan Başkaya mahallesine de geçen sayın Kaymakamımız, burada bulunan Altınkaya barajını yukarıdan seyreden ve manzarası adeta tablo gibi duran mahalle halkı ve ilgililerce karabaş yaylası diye tabir ettikleri mevkiyi de ziyaret ederek, buranın turizme kazandırılması noktasında çalışmalar yapılması için mahalle muhtarı ve dernek yönetiminden proje hazırlamalarını istedi.

Kaymakamımız sayın Halis Arslan ziyaret ettiği mahallelerde çocuklara çikolata dağıttı. Mahallede açık bulunan okulları ve öğrencileri ziyaret ederek, onlara sorular sordu. Oldukça keyifli geçen okul ziyaretinde, öğrencilere kırtasiye malzemesi, diş fırçası ve macun dağıtılarak, onların kitap okuma alışkanlığının ve diş sağlığının önemi anlatılmaya çalışıldı.

Görevi başında her zaman hazır ve vatandaşın her türlü ihtiyaç ve isteklerine anında cevap veren, kapısı herkese açık bulunan sayın Kaymakamımız, vatandaşların ihtiyaçları dışında, protokol, ziyaretler ve yoğun bilgi ve talep toplantıları dışında hemen her hafta en uzak mahallelerden başlamak üzere, ara vermeden ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaret ettiği mahalle halkıyla yakından ilgilenen sayın Kaymakamımıza vatandaşlardan da yoğun bir ilgi var.

Mahalle ziyaretlerinde, özellikle mahalle muhtarı, okul müdürü, öğretmen ve cami imamı ile görüşerek, onlarla yakından ilgilenerek, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soran sayın Kaymakamımız, vatandaşların da ihtiyaç ve sorunlarını bizzat kendilerinden dinleyerek ilgili kurum ve kuruluşlarla da irtibata geçerek, yerinde çare bulmaya çalışması vatandaşlarımız tarafından ayrıca takdirle karşılandı.

Sayın Kaymakamımız, ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi, bu haftada 8 mahallemizi ziyaret etmeye çalıştık. Gayemiz, oraları gidip görmekten çok, ihtiyaç ve sorunlarını yerinde incelemek, gereğini yapmaktır. Devletimiz her zaman güçlüdür; her an vatandaşının yanındadır. Tabi bu, her şeyi devletten beklemek manasına da gelmez. Kişi ailesi içinde ölümü bekler mi? Beklemez. Bu sebeple, her şeyi devletten beklemeyin. Mahallenizde devlete ait binaların bakımını yapın. Bu binalar sizlere emanettir. Bunlar birer değerdir. Yapmak bizden, onları korumak, kollamak sizlerin görevidir. Bunlar için yorulmaya, gevşemeye gerek yok. En büyük gıda sevgidir, hizmettir. Bütün bunları devlet millet el ele vererek sevgi ve hizmet çerçevesi içinde birlikte yapacağız” dedi.

Yapılan ziyarette, Sayın Kaymakamımıza, Jandarma ve Garnizon Komutanı Jnd. Bnb. İlhan Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür v. Özkan Ünal, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiye Sorumlusu Hüseyin Sezgin, Bafra Yedaş Dağıtım Hizmetleri Sorumlusu Sinan Bülbül ve Kuşluğan Karakolunda görevli komutan ve askerler eşlik ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.