Bafra Kapıkayafest'e Açılış

Bafra Kapıkayafest'e Açılış

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali açılışı ali Osman Kaymak’ın katılımı ile yapıldı.

A+A-

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali açılışı ali Osman Kaymak’ın katılımı ile yapıldı.

Bu yıl 2.si düzenlenen Kapıkaya Doğa Sporları Festivali Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in katılımı ile gerçekleşti.

Bafra 2. Kapıkaya Doğa Sporları Festivalinin açılışını Festival Danışma Kurulu Başkanı Burhan Apaydın yaptı, Apaydın konuşmasında, Festivalin ülkemizi kapsamasının haklı sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin birçok yerinde festivallerin düzenlendiğini de belirten Apaydın, bizler el değmemiş doğaya ve el değmemiş doğaya taşımayı amaçladık. Kapıkaya’nın en değmemiş doğa güzelliği bizim için paha biçilmez bir doğa harikasıdır. Bizleri bu günde yalnız bırakmayan sporcularımıza, misafirlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, paraşütten, kanoya, kanodan sürat teknesine, sürat teknesinden bisiklet turuna kadar birçok organizasyonla festivalin güzel geçmesini amaçladık. Aylardır süren hazırlıklarımız sonunda açılışımızla taçlanacaktır. Ben festivale gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin,  Değerli arkadaşlar bu festivalin oluşma aşamasını biraz açıklamak istiyorum. Bafra’da biz ortak akılla neler yapabiliriz uzun yıllar hatta İbrahim Semiz’in bir önceki döneminde hep birlikte beyin jimnastiği yapma aşamasında, o zamanlar Bafra İçin Hepimiz Sivil Topum kuruluşları, genç iş adamlarımız ve tüm odalarımız Bafra ve samsun için fikir üretebilecek herkesle birlikte olarak çalışmalara başlamıştık daha sonra bu çalışmalar esnasında bu toplantılar esnasında Turizm açısından belirli potansiyeller tespit ettik.
Kapıkaya tepesinde paraşütle uçulabilir olduğunu buraya gelen paraşütçüler tarafından buranın Türkiye’nin en güzel paraşüte uygun yeri dediler. Bizde belediye olarak burada neler yapabiliriz konuşurken, burada bir festivalin olacağını düşündük, Burhan Apaydın beye o zaman düşüncemizi açıkladığımız da bize başkanım iki ayda imkansız yetiştiremeyiz demişti. Biz Allah’ın izni ile yola çıkalım Allah yardım eder dedik ve iki aylık bir çalışma ile geçen yıl birincisini düzenlediğimiz kapıkaya doğa sporları festivalinin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Ben buraya gelen sporculara, misafirlere hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, Geçen yıl ilk geldiğimde ben bu bölgenin gerçekten Bafralılara Allah’ın bir lütfu olduğunu düşündüm.  Samsun Turizm açısından, tarım açısından, doğa açısından ve her açıdan Samsun çok güzel bir ilimiz. 

“Samsun iyi tanıtılmıyor” 

Samsun’un her açıdan potansiyellerinin çok olduğu bir şehir olduğunu da dile getiren Kaymak, tarımdan spora, spordan turizme kadar birçok alanda var olan bir şehir olduğunu da dile getirdi. Ancak Samsun’un iyi tanıtılmadığının da altını çizen Kaymak, İlçemizin kalkınması açısından bu gibi festivallerin çok önemli olduğunu vurguladı. Dünya’nın değişik ülkelerinden gelen sporcuların Bafra’da ağırlanması, festivalin basın mensupları aracılığı ile de duyurulmasında anlamlı ve önemli dedi.  

“Bu festival gelecek yıllarda inşallah devam edecektir”

Bu festivalin devam etmesinin de önemine değinen Vali Kaymak, Samsun’un ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var, Bafra’nın tanıtıma ihtiyacı var. Sadece tarıma dayalı bir gelir olmaması lazım, dünyada spor, sağlık, turizm artık yeni gelir kapısıdır. Bafra’da bu anlamda geri kalmamalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından (Türkiye Hava Sporları) THHSF Genel Sekreteri Mehmet Turhan tarafından Samsun Valisi Osman Kaymak’a, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a yaptıkları hizmetlerin anısına plaket takdim etti.

Daha sonra Samsun Protokolü Kapıkaya Tepesine çıkarak burada incelemelerde bulundu, su Sporları alanını da gezen Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve beraberindekiler jet bota bindi. 

Bafra Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları Festivali, 29 Temmuzda son bulacak. Festival boyunca, Foroğraf yarışması, worksshop çalışmaları, su sporları, dağcılık, bisiklet, acro yamaç paraşütü, atölye çalışmaları kaya tırmanışı programları olacak.

Festivale toplam, 10 ülkeden 17 yabancı sporcu ve toplamda yerli yabancı bin sporcu katıldı.

bafra-kapikayafeste-acilis-1.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-3.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-4.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-5.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-6.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-8.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-9.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-10.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-11.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-12.jpgbafra-kapikayafeste-acilis-13.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.