Bafra İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşçı Beraat etti

Bafra İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşçı Beraat etti

2016 yılında iki gencin boğulmasıyla sonuçlanan olayda ihmal olduğu iddia edilmiş Bafra İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşçı hakkında dava açılmıştı. Görülen davada Taşçı beraat etti.

A+A-

2016 yılında Osman Ertekin (19) ve Büşra Şahin (15) isimli gençler Kızılırmak nehrine atlayarak intihar etmiş olayda Bafra Grup Amiri Yaşar Taşçı’nın ihmali olduğu iddia edilmiş ve dava açılmıştı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Açılan davada sahilde bulunan ve içerisinden ırmak geçen ilçede itfaiye görevlilerinin su altı ve su üstü arama kurtarma eğitimi almaları gerekir' yönündeki bilirkişi raporunu dikkate alan savcı, Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Taşcı'ya, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

BİLİRKİŞİ RAPORU SUÇLU BULUNMADI

Bafra Ağır ceza mahkemesinde görülen dava da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) A sınıfı bilirkişi raporunun düzenlemiş olduğu raporda Yaşar Taşçı’nın ırmağa personellerinden birisinin girmesine izin vermemesinin doğru bir karar olduğunu ve olayda ihmal olmadığı raporunu hazırladı. Ağır Ceza mahkemesi bilirkişi raporu doğrultusunda görülen dava da Bafra İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşçı’ya beraat kararı verdi.

Haber Kaynakları:

https://www.bafra55.net/oglunun-cansiz-bedenini-gorunce-anne-feryat-etti-34036h.htm

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum