Bafra İHH Türkmenleri unutmadı

Bafra İHH Türkmenleri unutmadı

Bafra İHH, Suriye’de zulme maruz kalan Türkmenlere bir TIR ayni yardım gönderdi.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH) İnsani Yardım Vakfı Bafra Şubesi, Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine giyim, un ve kuru gıda yardımında bulundu.  
      BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ YARDIM TIRI BAFRA’DAN YOLA ÇIKTI

     Bafra İHH tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan gıda ve giyim ürünlerinden oluşan yardımlar yola çıktı. 
      Bafra İnsani Yardım Derneği( BİYAD) Başkanı İlyas Altuntaş, TIR’ı sevk ederken yaptığı açıklamada, “Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyamızda kışlık kıyafet, bot ve kuru gıda temel gıdadan oluşan bir tırımızı daha yola çıkardık. Suriye’deki savaşın 5 yılını doldurduk neredeyse, insanlar mülteci durumunda, en son Bayırbucak Türkmenleri canla başla vatanlarını savunuyorlar. Ülkelerini terk etmediler. Türk halkı olarak onların yanında olduğumuzu göstermek için beşinci tırımızı yola çıkardık. Bu konuda öncelikle Bafra halkına teşekkür ediyorum” dedi. 
       Yardım kampanyalarının devam ettiğini belirten BİYAD Başkanı İlyas Altuntaş,”Bu TIR yardımını kendi imkânlarımızla oluşturduk. Dünyada İslam coğrafyasında zulüm her yerde devam ediyor. Sağ olsun, Türk halkının merhameti, hayırseverliği dünyanın en ücra köşesindeki Müslümanlara ve mazlum insanlara yetişiyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.