Bafra İğdir Boyu Derneği Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

Bafra İğdir Boyu Derneği Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

Bafra İğdir Boyu Derneği ramazan bayramında anlamlı bir etkinliğe imza atarak 450 adet fidanı toprakla buluşturdu.

A+A-

Bafra İğdir Boyu Derneği ramazan bayramında anlamlı bir etkinliğe imza atarak 450 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Bafra İğdir Boyu Derneği Başkanı Adem Çakır, Bafra İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çakır ve yönetimi ile birlikte İĞDİR köyü sakinleri Ramazan Bayramının 3.günü anlamlı bir etkinlikle 450 adet fidanı toprakla buluşturdular.

İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin mesire alanının çevresinde yapılan fidan dikme töreninde bir açıklama yapan İĞDİR BOYU Derneği Başkanı Adem Çakır,’’İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin mesire alanını ağaçlandırma çalışmamız fidan dikme etkinliğimiz vardı. 
Bugün hep beraber burada başlatılan fidan dikimi kampanyasını beraber yaptık. Gerçekten yoğun bir katılım var. Şölen içerisinde geçti. Hem İğdir Köyümüzde, Bafra’mızda, hem Türkiye’mizde bu fidanların yetişmesi için gayret göstereceğiz. Bu fidanlarımızı hep beraber koruyacağız. Çok şükür 450 Adet fidan dikimimiz oldu Allah hayırlısı ile büyüdüklerini görmek nasip etsin inşallah.
200 selvi fidanı, 200 Karaçam fidanı ,50 Adete yakın çeşitli meyve, kestane, çınar fidanı dikimi yaptık. Allah için karşılıksız dikime yardım eden fidan gönderen herkesten razı olsun. Yalnız olmadığımızı gördük. Teşekkürler.’’dedi.

İĞDİR BOYU Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çakır ise yaptığı açıklamada,’’İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği  ve İğdir Mahallesi  yeni muhtarımız Ahmet Şengül  ile birlikte düzenlemiş olduğumuz mesire alanını ağaçlandırma çalışmamız fidan dikme etkinliğimiz vardı.450 Adet fidan dikimimiz oldu.
Dünyamızdaki küresel iklim değişikliği karşısında nitelikli bir yaşam alanı oluşturma düşüncesiyle bugünü bir vesile kıldık. Ağaçlandırdığımız yer vatandaşlarımızın görseliyle mutlu olabileceği bir yaşam alanı ve diktiğimiz fidanlardan gelecek nesillerimiz istifade edecek. Dolayısıyla fidanların dikimi kadar yaşatılması da oldukça önemli. Burada da diktiğimiz fidanları kendi başına bırakmamalıyız. Bakımını yapmak ve sulamak suretiyle ihtiyaçlarını karşılayarak bu fidanların yaşatılması en büyük sorumluluğumuz. Bu sorumluluğun bizden sonraki kuşaklara da bir kültür olarak aktarılmasını temenni ediyoruz.

200 selvi fidanı, 200 Karaçam fidanı, 50 Adete yakın  çeşitli meyve kestane, çınar fidanı dikimi yaptık.  Karşılıksız dikime yardım eden fidan gönderen herkesten razı olsun, yalnız olmadığımızı gördük. Ayrıca İğdir Mahallesi Muhtarımıza 60 - 70  Kişiyi yemeğini, çayını  vererek ağırladığı için İĞDİR BOYU Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği olarak   Teşekkürü bir borç biliriz.  
Ağaca, yeşile, tabiata değer vermek ve yaşam için ihtiyaç duyulan her faydasının ekosistemde vazgeçilmez olduğunu da bilmemiz gerekiyor.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Açıklamalardan sonra ise fidan dikimi gerçekleşti.
İĞDİR Köyü (Mahallesi) yeni muhtarı Ahmet Şengül’n ikramların ardından anı fotoğraflarının çekiminden sonra program sona erdi.bafra-igdir-boyu-dernegi-fidan-dikme-etkinligi-duzenlendi4.jpgbafra-igdir-boyu-dernegi-fidan-dikme-etkinligi-duzenlendi-3.jpgbafra-igdir-boyu-dernegi-fidan-dikme-etkinligi-duzenlendi2.jpgbafra-igdir-boyu-dernegi-fidan-dikme-etkinligi-duzenlendi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum