Bafra HEM Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser 

Şarkılar Bizi Söyler , Bizde Şarkı Söyleriz Projesi Bafra’da Hayat Buldu.

A+A-

Şarkılar Bizi Söyler , Bizde Şarkı Söyleriz Projesi Bafra’da Hayat Buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk müziği eğitiminin yaygınlaşması amacıyla “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi Bafra’da Bafra Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu konseri ile hayata geçirildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 1978 yılından bugüne kadar eğitim veren Bafra Halk Eğitimi Merkezi yaptığı başarılı çalışmalar ve projelerle her kesimden takdir görüyor.

Bafra Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu konseri Bafra Belediyesi Kışlık  Kültür Merkezi’nde büyük  katılım ile gerçekleşti. 
Şef İlker yönetimindeki Bafra Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu Bafralılara ve davetlilere  unutulmaz musiki dolu  bir gece yaşattı. 
Sunuculuğunu profesyonel sunuculara taş çıkartarak yapan Nur Ekmekçi Arslan herkesin takdirini kazandı. Bu konserde bir ilk gerçekleşti. O da tüm söylenen şarkılar Bafra Halk Eğitimi Merkezi işaret dili uzmanı Dilara Akgül Aksoy tarafından işaret dili gösterildi.
Konseri Bafra 55.net haber canlı vererek konserin , musıki dolu gecenin Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde seyredilmesine imkan sağladı.
Şef İlker Demir yönetimindeki Bafra Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu Türkiye’nin dört bir yanından 22  eser seslendirdi.
Konserin açılış konuşmasını yapan Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Avcı yaptı.
Avcı konuşmasında,’’ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk müziği eğitiminin yaygınlaşması amacıyla “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi Bafra’da Bafra Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu konserimiz ile hayata geçirilmiştir.
Doç. Dr. Aylin Şengün Taşçı’nın koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, tüm illerde Halk Eğitimi Merkezi bünyelerinde Türk Müziği Enstrümanları Eğitimi kursları ve Türk Müziği Koro Çalışması kursları açıldı. Korolar her yaş ve meslek grubu katılımcılarıyla oluşturuldu.Koristler 150 saatlik koro eğitimi aldı. Koroların repertuarı Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen Türk müziğinin hicaz, rast, muhayyerkürdî, kürdilihicazkâr, nihavend, hüzzam ve segâh makamlarından oluşan 100 eserden seçildi. Proje kapsamında 2023 yılı Ocak ayı içerisinde, kurulan korolar kendi illerinde konserlerini icra edecekler. İlinde 1’ nci seçilen Türk müziği korosu komşu il olan Sinop’ ta da bir konser verecektir. İl içi ve il dışı konserlerin ardından Nisan ayının son haftasında her ilden seçilecek koristlerin katılımıyla İstanbul ya da Ankara’ da 15.000 kişilik bir koro ile bir stadyum konseri verilecektir. Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak proje kapsamında ilçe konserimizi Koro Şefimiz İlker Demir yönetiminde icra etmenin gururunu yaşamaktayız.
100 eser arasından 20’ si Türk sanat müziği şarkısı ve 2’ si yöremize ait türkü olmak üzere toplam 22 eseri 34 korist ve 14 kişilik saz heyetiyle seslendirdik. Tüm katılımcılara en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği sağlayan Bafra Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen'e, Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı'ya, Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç'a, Bafra  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu'na ve bizi bu güzel gecede yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize, ayrıca koromuzun oluşturulmasında özverili çalışmalarından dolayı kıymetli Koro Şefimize, koristlerimize, saz ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, iyi seyirler dilerim.” dedi.
Konser 2 bölümden oluştu.
Konserin 2. bölümünde Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şef İlker Demir’e çiçek sunumunda bulundu.
Başkan Kılıç ise yaptığı konuşmada konserde emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılar diledi.
Solistlerin  mükemmel şarkılar seslendirdiği konserde,  saz heyeti harika müzikleri ile davetlilerden büyük alkış aldı. 

Şef İlker Demir’in babası 40 yıllık şeflik yapan Celalettin Demir’e sürpriz yaparak 2 parçalık da olsa yeniden şeflik yapması için davet etmesi, şef Celalettin Demir’in duygulu konuşması salonda hüzünlenmelere ve gururlanmaya yol açtı.
Protokol ve koronun beraber söylediği şarkılar sonunda konser programı sona erdi.
Konsere Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Burhan Sağlam , Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda davetli katıldı.

 

Bafra HEM Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser Foto Galeri

Bafra HEM Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser Foto Galeri

Bafra HEM Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.