Bafra GİAD'dan Orta Ölçekli Sanayi Projesine Tam Destek

Bafra GİAD'dan Orta Ölçekli Sanayi Projesine Tam Destek

Bafra Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) 4.Dönem 55. İstişare toplantısını Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

A+A-

Bafra Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) 4.Dönem 2. İstişare toplantısını Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Burak Özturan şunları söyledi, “Yaklaşık 10 dakikalık slaytımızda izlediğiniz gibi neredeyse tüm fotoğraflarda ağzımızda maskeler, birbirimizle mesafeli durarak kurum ve üye ziyaretlerimizi yapmaya çalıştık,  ekonomik farkındalık ve sosyal farkındalık çalışmalarımızı pandemi kurallarının etkisinde gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla Bafragiad bayrağını taşımaya gayret gösterdik.

bafra-giaddan-orta-olcekli-sanayi-projesine-tam-destek.JPG

Bankaların Kredi Garanti Fonu kapsamında, işletmelere kullandıracağı kredilerde yaşanan gecikmelerden tutun da 17 günlük kapanmada zincir marketlerde gıda ve temizlik malzemeleri dışındaki ürünlerin satışının ilçemizdeki yerel esnafımızın rekabet gücünü olumsuz etkilediğini basın açıklamalarıyla dile getirerek üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda hareket etmeye çalıştık.

Giresun’da yaşanan sel felaketinde Türkiye’deki tüm Genç iş adamları arasında en yüksek bağışı toplayarak orada zarar görmüş vatandaşların yarasına Bafragiad üyeleri olarak 45.000 lirayı geçen bir nakdi yardımla merhem olmaya çalıştık.

bafra-giaddan-orta-olcekli-sanayi-projesine-tam-destek-001.JPG

Özturan, Türk hekimlerine destek projesine katkı sağlayarak 3-D yazıcılarla yüz siperliği ürettirip hekimlerimize ilettirdik. Aynı zamanda vefa grubunun ve polis teşkilatımızın kullanması için 10.000 adetten fazla maske ürettirip kaymakamımıza kendimiz teslim ettik.120den fazla ilk-orta-lise öğrencisi arkadaşımıza okul kıyafeti verdik. 1.5 yıllık görev süremiz boyunca sosyal yardımlaşma kampanyalarımıza 100.000TL’liyi aşan bir bütçe ayırarak elimizin ulaşabildiği ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destekte bulunduk. Bu süreçte elini bizimle birlikte taşın altına koyan her bir BAFRAGİAD üyesine ayrı ayrı teşekkür ederim.

bafra-giaddan-orta-olcekli-sanayi-projesine-tam-destek-004.JPG

Derneğimizin en önem vermesi gerektiğini düşündüğümüz konularımızın başında tarım, yani Bafra tarımı yer alıyor. Çünkü Dünya’da görüyoruz ki tarımda gelişmiş ülkelerin aynı zamanda sanayileşmiş ve bilgi toplumuna ulaşmış ülkeler olmalarını asla tesadüfle izah edemeyiz. Sürdürülebilir bir tarımsal kalkınma modelinin oluşturulması, tarıma dayalı sanayiye hammadde temin edilmesi, yine ilçemiz tarımının teknolojik ve bilimsel gelişmelerle bütünleşmesi, kaliteli ve rekabet gücü yüksek ürün üretilmesini sağlatmak derneğimizin asıl görevlerinin başında yer alacaktır.

bafra-giaddan-orta-olcekli-sanayi-projesine-tam-destek-003.JPG

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Köylü Milletin Efendisidir. Tarım olmazsa şehir ekonomisini ayakta tutan esnaf memnun olmaz. Bu sebeplerden dolayı üyelerimizin arasından 8 kişilik bir grup kurarak ilk komisyonumuzu 3 hafta önce faaliyete geçirdik. Bafra Giad Tarım ve hayvancılık komisyonu Komisyonumuzun amacı; Bafra tarımında üretim kalitesini arttırmak, ovamızda üretile bilinmesi mümkün alternatif ürünler bulmak ve çiftçimizi bu konuda bilinçlendirmektir… ayrıca toplantıda oluşacak maliyet düşürebilecek fikirler ve benzeri gündemleri biriktirip gerekli kamu müdürlüklerine komisyon üyelerimiz ile birlikte dosyalar halinde iletmektir. Sizlerin huzurunda bir kez daha bu işe gönüllü olarak zaman ayıracak olan Ali Rıza Varol, Ahmet Çelebi, Efe Eren, Murat Koparan, Mahmut Aydın, Metin Akkurt, Engin Liman ve Mesut Gamsızoğlu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Farklı sektörlerdeki sıkıntıları da belirlemek ve bunları gerektiğinde dile getirmek için üyelerimiz arasında komisyonlar kurmaya devam edeceğiz.

bafra-giaddan-orta-olcekli-sanayi-projesine-tam-destek.jpg

Bafra’ya kazandırılması aşamasında derneğimizin büyük emeği bulunan TÜT-MÜ, bafra tütün müzesinin de şehrin kültürel ve turizm faaliyetlerinde daha bilinir ve ziyaret sayısının daha arttırılabilir organizasyonlarla teşvik edilmesini başkanımızdan istirham ediyorum.

Ayrıca fırsat verilmesi durumunda Bafra Tarihi Kadı Çeşmesi restorasyonunu, Bafra şehir merkezinde gösterilebilecek bir alanda yapılacak bir çocuk parkının yapımını can-ı gönülden üstlenip destek olabileceğimizi de başkanımıza iletmek isteriz” dedi.

Konuşmalardan sonra, Bafra Genç İş Adamları Derneğine yeni üye olan iş insanlarına katılım belgeleri verildi. Katılım Belgelerini Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç verdi. Toplantıya Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın yanı sıra Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar'da hazır bulundu.

HABER : Emre Şahinol

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.