BAFRA GENÇ İŞ ADAMLARI ANKARADA

BAFRA GENÇ İŞ ADAMLARI ANKARADA

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)’nun TOBB İkiz Kuleleri'nde gerçekleştirilen genel kuruluna, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, TOBB Başkanı Rıfat HISARÇIKLIOĞLU, Konfederasyona bağlı GİAD ve Federasyonların yöneticileri katıldı.

A+A-

Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılımın olduğu genel kurula katılarak işadamlarına hitap eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bugünkü noktaya kişi başı ortalama 6,5 yıllık eğitim süresi ile geldiğini anlattı. Zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkardıklarını hatırlatan Şimşek, gelecekte yetişen nesillerin bugünkünün iki katı eğitim seviyesine sahip olacağını ifade etti. Şimşek, "Gelecek çok daha parlak olacak.  Bakan Şimşek, Ar-G ve markalaşma konusunda da ciddi adımlar atılması gerektiğini belirterek, hükümet  olarak bu konudaki vergi muafiyeti başta olmak üzere çeşitli destekleri sağladıkların anlattı.

            TÜGİK Genel Kurulu’na katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da  burada yaptığı konuşmada dünyanın 3 yeni değişimin başlangıcında olduğuna işaret etti. 2008 küresel kriziyle beraber dünyadaki likiditenin azaldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, petrol ve doğalgazın yerine yeni enerji kaynağının artık kaya gazı olacağını bildirdi. Türkiye’de de Güneydoğu ve Trakya bölgelerinde kaya gazı rezervleri bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin de dünyadaki yeni düzenin ve pazarın içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, 2 sene içerisinde dünyanın gelişmiş ülkelerinin tek bir pazar içerisinde buluşacağına dikkat çekerek, "Biz de muhakkak bu yapının içerisinde olmak zorundayız" dedi.
           Genel Başkan Erkan Güral, genel kurul konuşmasında ise Türkiye'nin dış politikasındaki dinamizminin ve yeni vizyonunun kendilerine heyecan verdiğini söyledi. TÜGiK olarak Türk girişimcilere yeni pazarlar bulmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Güral, "Küresel piyasalardaki iş dünyasında söz sahibi olma çalışmamız da bu yüzdendir.  Ortak hedefimiz; zengin, özgür ve mutlu bir Türkiye'dir. İşte, girişim hürriyetinin temeli buradadır ve demokrasi, bunun için şarttır” dedi.“Ekonomide kadınların girişimci olarak daha çok yer almasını sağlamak ve özellikle evde oturan genç kızlarımızı iş gücüne dâhil etmek amacıyla, yeni bir proje geliştirdik. Mavi Yaka ve Beyaz Yaka gibi tanımların dışında, TÜGİK olarak iş dünyası literatürüne 'Pembe Yaka' kavramını dahil ediyoruz. Bu projede hedef, kadınların iş dünyasındaki oranını arttırmaktır. Biz genç iş adamları,  ülkemize hizmet için varız. Biz, bu ülkenin sevdalısıyız.” Genel kurulda konuşmaların ardından Güral, Şimşek ve Hisarcıklıoğlu'na plaket verilirken, seçime ise  mevcut başkan Erkan Güral'ın başkanlığındaki tek liste ile gidildi.  Yeni yönetimde yaş ortalaması 33, yönetim yaklaşık yüzde 50’si ise kadın… Bu oran, Türkiye’deki benzer yapılar içinde bir ilk…
Yeni dönemde tekrardan Genel Başkan Seçilen Erkan GÜRAL, teşekkür konuşmasında Yeni Dönemdeki yönetim Kurulunun tanıttı ve  bizleri bu göreve tekrardan laik gördüğünüz için teşekkür ederim. Bizlerde sizlerle birlikte daha güçlü yarınlar için çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

Genel Kurulda TÜGİK'in Geçmiş döneme ait faaliyet  raporları ve tüzükteki yapılan değişiklikler  delegelerin açık oylama ile oylanması sonrasında konfedarasyonun diğer organlardaki üyelerin açıklanması ile Genel kurul toplantısı son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.