Bafra Gazipaşa'da Cumhuriyet Coşkusu

Bafra Gazipaşa'da Cumhuriyet Coşkusu

Bafra ilçesinde düzenlenen ’Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni’, coşkulu bir şekilde devam etti.

A+A-

Bafra İlçesinde düzenlenen 'Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni',coşkulu bir şekilde devam etti.

Gazipaşa Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şölenine, Kaymakam Ali Fuat Türkel, MHP Eski Milletvekili Adayı Hüseyin Edis, Samsun Milletvekili Avukat Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hazipaşa Muhtarı İrfan Varol yaptığı açılış konuşmasında, ''Bu anlamlı günü coçku ve büyük bir mutlulukla kutlamanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz''. dedi

Belediye Başkanı Zihni Şahin,'' Yıkılmış olan bir imparatorluğun, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin önüne çıkan Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, silah arkadaşları ve büyük Türk milletinin de onun etrafında birleşmesiyle kazanılan zaferlerin sonunda Cumhuriyet idaresi ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.''diye konuştu.

Kaymakam Ali Fuat Türkel: '' Türk milleti yedi düvele karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nda sadece bu memleketin bağımsızlığını,hürriyetine değil aynı zamanda inşaklık onurunu da kurtarmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir'in de dediği gibi 'bu millet asla esir olmayacaktır.'Hür doğmuştur hür yaşayacaktır.''ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu tarafından seslendirilen Atatürk'ün sevdiği şarkılar geceye renk kattı. Gazipaşalılar daha sonra davul-zurna eşliğinde Rumeli havaları ile gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarına devam etti.

cumhuriyet-1.jpgcumhuriyet-2.jpg

 

 dd

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.