BAFRA FEN LİSESİ’NDEN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI SERGİSİ

BAFRA FEN LİSESİ’NDEN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI SERGİSİ

Bafra Fen Lisesinde  MEB ve TÜBİTAK İşbirliğiyle düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı.

A+A-

Bafra Fen Lisesinde  MEB ve TÜBİTAK İşbirliğiyle düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı.
2010 yılında kurulan ve ülkemizdeki 10 bine yakın lise içinden, başarılarıyla ilk yüz okul arasına girmeyi başaran Bafra ilçemizin Fen Lisesi, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikleri, bilimsel projeleri ile birçok gencin hayalini süslemektedir. Bafra ilçesinde  yer almasına rağmen il merkezlerindeki Fen liseleri ile boy ölçüşen bu güzide okulumuzun mezunları Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde eğitim öğretimlerine devam etmektedirler.
Bafra ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK İşbirliğiyle  düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı Bafra Fen lisesinde gerçekleştirildi. 
Bafra Fen Lisesinde  18 projeyi 60 öğrenci ve çok sayıda danışman öğretmen nezaretinde hayata geçirip  fuarda sergilediler.
Proje yürütücülüğünü Murat Çolak’ın   yaptığı bilim fuarında çok sayıda proje sergilendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı.
Çok sayıda projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı öncesi konuşan Bafra Fen Lisesi Müdürü  Kadir Albayrak,‘’ Bugün burada okulumuzun her yıl katılımını sağladığı TÜBİTAK 4006 Sergisinin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım,
Öncelikle okulumuz hakkında kısa bilgi vermek isterim. Okulumuz 2010 yılında Bafra Fen Lisesi olarak açılmış, her yıl standart  olarak 120 öğrenci kayıt yapılmaktadır. Toplamda 480 öğrenci kapasiteli  bir okuldur. Okulumuz yatılı olduğu için öğrenci dağılımı olarak tüm Türkiye ye hitap etmektedir. Her bölgemizden az da olsa öğrenci bulunmaktadır. Bafra da olması da bizler açısından bir gururdur. Elimizden geldiğince tüm bilimsel çalışmalarda yer almak için öğretmen arkadaşlarla birlikte gayret etmekteyiz.
Bugün açılışını yapacağımız TÜBİTAK 4006 projemize bir yıldır arkadaşlar hazırlanmaktadırlar. Sizlere 18 Projemizin sergisinin açılışını yapacağız. Bu projelerde 60 öğrencimiz aktif rol almışlardı.
Ben başta tüm bu serginin oluşmasında görev alan proje yürütücümüz Kimya Öğretmenimiz Murat Çolak  Bey'e diğer
öğretmenlerimize  ve öğrencilerimize teşekkür eder. Buraya katılan tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz der saygılarımı sunarım.‘’dedi.
Konuşmadan sonra açılış kurdelesini Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değermenci, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol , Bafra Fen Lisesi Müdürü  Kadir Albayrak ,  Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz birlikte kestiler.
Kurdele kesiminin peşinden sergi gezilerek öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında bilgi alındı.

Bilim Fuarını inceleyen protokol ve misafirler, projeleri çok beğendiklerini ve öğrencileri özgüvenleri nedeniyle tebrik etiklerini söylediler. 
 

Etiketler : ,
BAFRA FEN LİSESİ’NDEN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI FOTO GALERİ

BAFRA FEN LİSESİ’NDEN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI FOTO GALERİ

Bafra Fen Lisesinde  MEB ve TÜBİTAK İşbirliğiyle düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.