BAFRA ESNAF KEFALETTE KREDİLER AÇILDI

BAFRA ESNAF KEFALETTE KREDİLER AÇILDI

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2014 Mali Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

A+A-

  Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı Salonunda gerçekleşen olağan genel kurulda divan başkanlığını Alaçam Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu, katip üyeliklerine; Tevfik Tuncay, Şakir Demirkan, Mehmet Yıldız oy birliği ile seçildi.  


   BAFRA ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİNİN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

    Genel kurula katılım yüksek olurken, Yönetim ve Denetim Kurulu raporları üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

     Genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.Yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider tablosu, raporların ve hesapların müzakere edilerek kabul ve reddi hakkında karar alınması, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası, 2015 yılı tahmini bütçesinin görüşülerek karara bağlanması, yönetim kurulu üyeleri ile denetim kurulu üyelerinin aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi, 24 Eylül- 31 Ekim tarihleri arasında merkez birliğince uygulamaya konulan kooperatif takibindeki kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın genel kurulun bilgi ve onayına sunulması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi ile Teskomb müfettişlerinin kooperatife  gönderilen talimatın 1., 2., 4.,10.,13. maddesinin genel kurulun bilgi ve onayına sunulması gündem maddeleri  Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi memurlarından Burhan Babal tarafından okunarak,genel kurula sunuldu. Maddeler oy birliği ile ibra edildi.

         Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, "Samsun ili ve ilçelerinden gelen çok değerli başkanlarım ve yöneticileri, kendi davasına sahip olan cefakar ve vefakar üyelerimiz, hoş geldiniz, kongremize şeref verdiniz. Bildiğiniz gibi bugün mali genel kurulumuzu yapmak için toplandık. Bakıyorum bugün aramızda bulunmayan, hasta olan ve vefat eden arkadaşlarımız var.Vefat edenlere Allah'tan rahmet,hasta olanlara şifalar diliyorum. Gündemdeki maddeleri hepiniz dinlediniz ve ibra ettiniz. Bu duyarlı davranışlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Türkiye'deki bin kooperatiften ilk 50'ye girmiş bir kooperatiftir. Aynı zamanda Samsun-Sinop Bölge Birliği de maddi ve finansman dağıtımında dördüncü sıradadır. Bundan da Bafra olarak biz gurur duyuyoruz. Hepinizin bildiği üzere bizler Kooperatifimizin varlığını korumak için çalışıyoruz. Ben sizden aldığım destekle, güvenle bugün kooperatifimizi en güzel yere getirmişizdir.

Allahın izniyle daha ileriye götüreceğiz. Üç aydan beri kooperatifimize para gelmiyor, bu zaman içerisinde bize müracaat eden üyelerimize kredi veremedik. Bu ay içerisinde, Samsun bölgesi olarak 96 kişiyle beraber, Ankara'ya gittik. Yurt çapında bu toplantıya, 8 bin kişi katıldı.

Toplantıda hükümetimiz bir jest yaptı, krediler açıldı. Hazineden bütçeye 750 milyon koydular. Bu haftadan sonra kredileri rahat rahat dağıtacağız. Bugün buradaki mali kongrenin çok önemi var. Biz, müfettişler tarafından 10 yıl geriye dönük teftiş geçirdik.

Dosyaları tek tek incelediler. Şuanda anlımız ak sizin karşınızdayız. Bizim yaptığımız işler ve eserler meydandadır. Kolay değil arkadaşlar, bizim kooperatifimiz 60 yıldır, hizmet veriyor. Gündem maddelerinde geçen talimatları müfettişler genel kurulda oylanmasını istiyorlar. Hiç kimsenin aklına başka bir şey gelmesin.

Oyladığınız gündem maddeleri kanun gereği yapılandırma ile ilgili müracaatlarımızı aldık. Tek tek üyelerimizi bu konuda bilgilendirdik. Bir daha böyle fırsat ele geçmez, üyemizin 10 bin TL ana borcu var. Faizi 50 bin TL, bu yasa ile bu faiz silinecek, sizden yapılanma yaptığınızda üst üste iki ay taksitinizi ödemediğiniz zaman yapılandırma borcunuzu faiziyle beraber ödemek zorunda kalacaksınız.

Şayet ödeyemeyecek durumda iseniz bize gelin yardımcı olalım. 6,12 ve 18 aylık taksitler yaptık. Bunlar her zaman karşımızda duruyor. Kooperatifimizin bugün kullanma hakkımız olan 2 milyon 700 bin TL'miz var. Yüzde 4 faizle kredi kullandırıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.