BAFRA DA TİGEMİN VERDİĞİ  TOHUMLARI BOZUK ÇIKTI

BAFRA DA TİGEM'İN VERDİĞİ TOHUMLARI BOZUK ÇIKTI

Bafra da bozuk çıkan çeltik tohumları üreticiyi mağdur etti.

A+A-

Bafra’da, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (TİGEM) alınan 50 ton çeltik tohumunun problemli olduğunu ileri süren üreticiler, yaklaşık 2 bin 500 dönüm çeltik arazisinde bozuk tohum kullanıldığını iddia ettiler. Bozuk tohumdan zarar gören üreticilerin şikayetleri üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisleri zarar gören arazilerde inceleme başlattılar.
Koşu köyü mıntıkasında çalışmalar yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisleri yaptıkları incelemelerde tohumdan kaynaklanan bir zararın ortada olduğunu ifade ederek, “Arazide metrekareye düşen en az 200 tane çimlenme olması lazım. Şu anda o kadar çimlenme yok” şeklinde üreticiye yaptıkları açıklama sonunda tutanak tuttular.
Koşu köyü İshaklı Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki İsmail Gündüz isimli üretici, tarlasına ektiği çeltik tohumunun bozuk çıkması nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Gündüz, “140 dönüm araziye çeltik ektim. Tohumu TİGEM’den aldık. 15 gün önce ektim, yeniden bozup ekeceğiz. Komşularımızla beraber ektik. Fark ortada. Maliyeti bize en kötü şartlarda 40-50 bin lira civarında. Mağduruz. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, Bafra’da mağdur olan çeltik üreticilerinin tespitlerini yapmak için çalışmaları sürdürüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizden son bir haftada içerisinde tohumların çimlenmediği şeklinde müracaatlar var. Dilekçe sahibi çiftçilerimizin bu müracaatlarını teknik elemanlarımızı göndermek suretiyle yerinde değerlendiriyoruz. Tutanak tutuyoruz. İleriki aşamada bu tutanaklar çiftçilerimize verilecek ve çiftçilerimizde ilgili kişilerle mütalaa ederek bir sonuca ulaşacaktır” dedi.

20130527aw000486_01.jpg20130527aw000486_02.jpg20130527aw000486_03.jpg20130527aw000486_07.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.