BAFRA DA PROJELER YARIŞACAKLAR

BAFRA DA PROJELER YARIŞACAKLAR

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ın katılımlarıyla gerçekleştirilen ve Türkiye Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu görevlileri tarafından Bafra İlçesinde bulunan kurumlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli,

A+A-

 İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve Halk Eğitim merkezi Usta öğreticilerine yönelik hibe destekli İpard proğramı hakkında bir toplantı yapıldı. 

Proje konulu toplantı öncesi konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan ; bugünkü yapılan toplantıya  katılımın yüksek seviyede olması oldukça sevindirici bir durum. Proje hata payı olmayan ve neticesi alınan bir terimdir. Ben ilçeye geldiğim günden bu yana herkesin, her kurum ve kuruluşların projeler üretip  faydası görünecek  bu projelerde daha yüksek seviyelere gelinilmesini istemiştim.

Şimdi  ise baktığım da ilçemizde bulunan 3 adet kurumumuzun oldukça istekli olduklarını görüyorum. İlçemizde 3 tane ayrı ayrı zamanlar da  projeler konulu paneller yapacağız. Bafra da bu konuda potansiyeli oldukça zengin bir ilçemiz. Bu proje konulu toplantılara sık sık katılmanız sizler açısından güzel sonuçlar elde edeceğinize inanıyorum dedi.

                Akabinde TKDK den gelen personel katılımcılara konuşmalarını gerçekleştirirken yapılacak olan projelerin hangi konumda kapsama alınıp ve hangilerinin alınmadığını, ayrıca Bafra da projelerden nasıl faydalanılabilir konularında konuşmalar yaptılar. Geçen sene 935 projede 9 ay içerisinde değerlendirilmeleri yapıldı.  Bu değerlendirmeler sonun da faydası görünecek olan proje sahipleri ile bir sözleşme yapılıp hemen yatırımlara başlanıyor. Bu zaman zarfı içerisinde gerekli koşullarda kontroller yapılıyor. Doğru görülen projeler konusunda ödemeleri yapılıyor. Projeler 5 yıl süreyle takip ediliyor.

Proje kapsamında olanlar 5 yıl vazgeçme hakları olmuyor. 2015 yılı için proje kapsamına alınan birçok projeler bulunmaktadır. Projelerden faydalanmak isteyenlerin projelerini hazırlayıp bizlere sundukları taktir de gerekli yardımcılığımızı gösteririz dediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.