Bafra ‘da Kamu Sen’e Bağlı Sendikalardan Birlik Toplantısı

Bafra ‘da Kamu Sen’e Bağlı Sendikalardan Birlik Toplantısı

Bafra'daki Türk Kamu Sen'e bağlı sendikalar (Türk Eğitim-sen, Türk Sağlık'sen, Türk Tarım-Orman-sen,

A+A-

Türk Büro- sen, Türk Diyanet-sen, Türk Yerel hizmet-Sen, Türk Enerji -sen),ve Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfının  katılımı ile 23.10.2013  Çarşamba günü saat 19.00 de Bafra Türk Eğitim-Sen  toplantı  salonunda yaptı.          

       Toplantıya  Türk Eğitim-Sen  Bafra temsilcisi  İbrahim Akekmekçi, Türk Büro-Sen Bafra temsilcisi Hasan Güngör, Türk Tarım-Sen Bafra Temsilcisi Hayri Öztürk, Orman-Sen Bafra ilçe Temsilcisi, Türk Sağlık-Sen Bafra Temsilcisi Orhan Örkün, Türk  Yerel Hizmet-Sen  Bafra  Temsilcisi  Levent  Emirza, Türkav Bafra Şube Başkanı Şükrü Karaca ve Vakıf başkan yardımcısı Kurtbey Baş, ve gibi ilçe teşkilat başkanları ve    yönetim            kurulları katıldı.  

Toplantı da Bafra ve Ülke gündemi, Bölgemizdeki ekonomik ve sosyal durumlar, kamu çalışanlarının durumları değerlendirilmiş ve belirtilen hususların Bafra kamuoyu  ile  paylaşılmasına  karar verilmiştir.

Bilindiği gibi modern anlamda demokrasi, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişi başaran milli devletlerin kurulmaya başlamasıyla birlikte varlığını ortaya koymuş sosyal ve siyasal bir olgudur.

Demokrasinin temel ön koşulu millet, milli devlet ve milli egemenliktir.

Milli devlet milliyetçilik duygu ve düşüncesinin bir doğal sonucudur. Dolayısıyla fikri felsefi anlamda demokrasi, milliyetçiliğin doğal bir sonucudur.

Millete duyulan derin bir sevgi ve bağlılığın adı olan Milliyetçilik, toplumsal birim olarak milleti ve onun milli iradesini her şeyin merkezine alır. Dolayısıyla, milliyetçilik ve demokrasi ayrılmaz bir bütündür.

Demokrasinin güçlenmesi doğrudan doğruya milletin varlığının ve bütünlüğünün güçlendirilmesinden geçer. Eğer bir millet bölünmek isteniyorsa, milli irade ve demokrasi de yok edilmek isteniyor demektir. Dolayısıyla demokrasinin en büyük düşmanı bölücülüktür.

Bu noktada günümüz Türkiye’sinde Türk milletinin devletiyle vatanıyla bölünmez bütünlüğüne yönelik açık ve ağır saldırılar "demokrasi " adı altında gerçekleştirilmektedir

Demokrasinin işlerlik kazanması da, vatandaşlık bilinci ile gerçekleşir.

Günümüz dünyasında vatandaşlığın koşulu milli aidiyettir

Gerçek anlamda demokratikleşme, Türk milletini ayrıştırmak, Türk kimliğini silmek değil, Türk Milletinin toplumsal bütünleşmesini güçlendirmek ve yüceltmektir.

"Türküm, doğruyum...ile başlayıp.. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene" sözüyle biten "ANDIMIZ" söylemi, isminin önünde MİLLİ sıfatı bulunan Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullardan kaldırılmaktadır. Bu tavır, Türk milletine duyulan derin bir kini ve köklü bir intikam duygusunu yansıtmaktadır.

Türk Devleti'nin dili olan Türkçenin dışındaki dillerle eğitim ve öğretimin kapıları sonuna kadar açılmakta, vatanımız üzerinde paralel milletler, paralel devletler ve paralel ülkeler oluşturmanın yolları genişletilmektedir.

Mevcut iktidarın yaptığı uyduruk demokrasi hamleleri Türk milletinin milli ve manevi varlığına olumlu yönde katkı yapmak ve gerçek demokrasinin kökleşip güçlenmesini sağlamak için değil, bölücülere verdiği sözleri yerine getirmek, siyasi yapılarında başlayan oy kaybını durdurmak ve yerel seçimler öncesi ülke gündemini değiştirmek üzere getirdiğini düşünüyoruz.

Biz Bafra’daki KAMU-SEN ve TÜRKAV temsilcileri olarak; Türk Milletine varlığımızı armağan etmek için var olduğumuzu ve bu mücadeleyi gerçek demokrasiyi hak eden Türk Milletinin kazanacağını bir kere daha Türk Kamuoyuna duyuruyoruz

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

img_1197.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.