Bafra Çiftcisi'nin İsyanı

Bafra Çiftcisi'nin İsyanı

Bafra ilçesine bağlı Şirinköy köylüleri, 2B Yasası’ndan dolayı kendilerine çok büyük meblağlarda borç çıktığını belirterek, yetkililerden yardım istediler.

A+A-

CHP’nin “Toprağına Sahip Çık” projesinin tanıtımı için Bafra’ya bağlı Şirinköy’e giden CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Genel Merkez Bilim Kurulu Üyesi Esra Deniz Karagöl, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, CHP Yakakent İlçe Başkanı Selami Yaman, Atakum İlçe Başkanı Ali Ekber Bolat ve ilçe yöneticileri burada köylülerin sorunlarını dinledi. Köy kahvesinde yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Mehmet Atalay hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, Türkiye’de tarımın ve hayvancılığın bittiğini iddia etti. Genel Merkez Bilim Kurulu Üyesi Esra Deniz Karagöl de ‘tarımda nasıl sürdürülebilirlik sağlanır ve Tohumculuk Kanunu’ ile ilgili bilgi verdi.
Parti yöneticilerinin konuşmalarının ardından köy kahvesinde toplanan köylüler çeltik fiyatları ve 2B Yasası ile zor durumda kaldıklarını ileri sürerek, sorunlarının Meclis’e taşınması istediler. Yıllardır çiftçilik ile uğraştığı söyleyen İsmet Hız isimli çiftçi, “Bizim arazilerimizin yüzde 80’i sulak ve kötü bir arazi. Mayısın 20’sinden sonra ekime başlanır, 8. ayın 15’ine kadar bu mahsulün alınması lazım. Bu kadar kötü bir arazi. Sayın Başbakan bizi duyabilse. Çeltiğin kilosunu 0.80 liraya satarken, bize arazinin dönümünü 9-10 bin liraya nasıl satacak, biz nasıl bu parayı ödeyeceğiz? Bizler çeltik eken köylüler olarak ürünümüzü yüzde 80 esnafa vermemiz gerekiyor. Ofis almayınca buna mecburuz. Esnafın da durumu iyi değil” dedi.
Adil Hız isimli köylü ise, “Gölün dibinde bataklıkta yaşıyorum. 2B Yasası’ndan dolayı bataklıkta bana 400 bin lira borç çıktı. Beni dinleyecek ve başvuracağım hiç kimse yok. Sizler de geldiniz anlattınız gidiyorsunuz. Benim gibi burada çok arkadaşlarım var. Seçim zamanı da gelseniz biz sizi dinlemek istemiyoruz. Biz sizden, civar köyleri de toplayıp bizlere öncü olup sesimizi duyurmanızı istiyoruz. Bize destek çıkan partiye tüm köy halkı olarak oyumuzu vereceğiz” diye konuştu. 
Köylüleri dinleyen partililer konuyu değerlendireceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum