BAFRA CHP  TEŞKİLATININ KARAKÖY HARASINA İTİRAZLARI SES GETİRDİ

BAFRA CHP TEŞKİLATININ KARAKÖY HARASINA İTİRAZLARI SES GETİRDİ

Bafra CHP olarak Bafralının Samsunlunun milli davası olarak sahiplendiğimiz Karaköy Harası İhalesine yönelik çabalarımız sonuç verdi.

A+A-

Diyarbakır merkezli bir şirkete verilen ilk ihale partimizce var edilen kamuoyunun da  etkisiyle iptal edilmiştir. Ardından açılan ikinci ihale Aralık 2014 de bu hafta içinde  sonuçlanmıştır. İhaleyi  2milyon 500 bin lira bedelle kazanan Samsun Girişim Grubu isimli Samsun merkezli şirket olmuştur. Yaklaşık  20 bin  dönümlük alanı  kapsayan  Karaköy Harası parçalanmamış tek parça arazi olduğundan mekanizasyona imkan sağlaması,  karayolu ve deniz bağlantıları bölgesel üstünlük sağlayacak konumda bulunması, 1. sınıf tarım arazisi statüsünde olması, içerisinde sit alanı barındırdığından turizme elverişli olması gibi bir çok avantaja sahip. Biz CHP olarak büyük ekonomik getirisi ve avantajı olan  Hara topraklarının öncelikli olarak yöre halkının  hizmetine sunulması görüşünü savunduk. Bu amaçla ilçe teşkilatı olarak  farklı disiplinlerden ve sektörlerden gelen çok sayıda deneyimli  uzmanı içeren profesyonel bir ekiple  ön etüt ve ar-ge çalışmaları yürüterek titiz bir   üretim-işleyiş-pazarlama  planı hazırladık.

 

Ekolojik değerlerin hakim kılındığı, radikal şeffaflık içeren bir yapıda  bütüncül ve sürdürülebilir  tarım ve üretim ilkeleri doğrultusunda girdi kullanımında  kendi kendine yetebilen  (tohumdan-enerjiye) ya da girdi teminin minimalize edildiği  bir üretim ve eğitim modeli  ile  dünya çapında bir cazibe merkezi  oluşturularak yörede çok yönlü uluslar arası bir dünya markası yaratılabilmesi için konaklama-eğitim-tarımsal üretim-sanayi  faaliyetlerini  içeren  bir  demonstrasyon çiftliği model projesi hazırladık.

Hazırladığımız projeyi bölge de ki STK, işadamları, komisyonlarla paylaşarak vizyon gelişimine katkı sunduk.

Bütün bu çaba ve mücadelenin sırasında  gerek ulusal ve yerel basında gerek parti organları içinde her fırsatta düşünce ve önerilerimizi dile getirerek Samsun da kamuoyu yaratılmasına öncülük eden parti teşkilatımızın bu çabaları sonuç vermiştir.

Siz saygıdeğer Bafra ve Samsun halkından aldığımız kuvvetle her platformda her koşulda halkımızın çıkarları uğruna mücadele vermek parti teşkilatımız olarak en birinci görevimiz olacaktır.

                                                                 

BAFRA CHP PARTİ BAŞKANI

                                                                           NİHAT OKTAY

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.