Bafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyede

Bafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyede

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı basın açıklamasında Bafra Cezaevi’nde koronavirüs’ten ölen kimsenin olmadığını söyledi.

A+A-

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları dile getirdi, “ Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada “Bafra Cezaevi’nde koronavirüs” haberleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Mehmet Yeter, daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir. Tedavi sürecinde koronavirüs belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan Koronavirüs testi de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden Hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir.

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Korenaya karşı tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup kurum çatısı altında koronavirüsle ilgili pozitif vaka bulunmamaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.Türkmen, Cezaevi personeli ikişer vardiya şeklinde çalışılıyor, Cezaevinde gerekli tüm tedbirler alındı, cezaevinin koğuşları, koridorlar, ofisler, atölyeler dahil olmak üzere her yer dezenfekte edildi ve edilmeye devam ediyor”

Bafra T Tipi Kapalı ve Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tedbirlerin alındığı ve cezaevi personelinin 15 gün sırayla 3’erli vardiyalı şekilde çalışıldığı nöbetten çıkan personelin 15 gün karantina da tutulduğu belirtildi.

Bafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyedeBafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyedeBafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyedeBafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyedeBafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyedeBafra Cezaevi’nde koronavirüs tedbirleri en üst seviyede

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.