BAFRA BENGÜ GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN FATİH KAMBUR OLDU

Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 28.Yayla  Karakucak Güreşleri muhteşem organizasyonla yapıldı.

A+A-

Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 28.Yayla  Karakucak Güreşleri muhteşem organizasyonla yapıldı.
Bafra ilçesine bağlı Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin organize ettiği 28. Bengü Yayla Şenlikleri yapıldı.
Şenlik kapsamındaki güreşlere 500 güreşçi katıldı. Fatih Kambur  rakibi Yalçın Sözen’i  final maçında yenerek başpehlivan oldu.
Güreşlerin ağalığı ise 155 bin lirayla Bahri Önder'in oldu.
Bafra ilçesine bağlı Bengü ve civar köyleri yardımlaşma kültür derneğinin düzenlediği 28. geleneksel yayla şenliği ve karakucak güreşleri Bengü köyü çatak söküğü yaylalarında coşkulu 10.000 kişilik kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi.
Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 28. Yayla Karakucak güreş Şenliklerinde, Samsun’un Fatih Kambur , başpehlivanlığı kazanırken, Yalçın Sözen ikinci, Kenan Gör ise üçüncü oldu.
Bengü Köyü Çatak Söküğü Yaylası'nda yapılan şenliklerde; baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste, teşvik, tozkoparan ve minik olmak üzere dokuz dalda yapılan güreşlere çeşitli illerden 500 güreşçi katıldı.
30 adayın ağalık için kıyasıya yarıştığı ihalede, ağalık 155 bin liraya 2 dönemdir ağa olan Bahir Önder’de  kaldı. Ağalığını devam ettiren  Bahri Önder , eski ağalar, ağa adayları  ve dernek yönetimi ile birlikte zafer turu attı. Zaman zaman ilginç anların yaşandığı güreşler büyük ilgi gördü.
Program saygı duruşu, istiklal marşının okunmasından sonra Kuran-ı kerim tilaveti ve Güreş duası yapıldı. 
Başkanlığını Erdem Bakır’ın yaptığı Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin tüm yönetimi elini taşın altına koymaktan çekinmedi.
Minik, Teşvik, Tozkoparan 1, Tozkoparan 2, Deste 1, Deste 2, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı, Başpehlivanlık kategorilerinde güreşler düzenlendi. Güreş cazgırlı da birbirinden güzel milli ve manevi şiirlerle, manilerle güreş alanını coşturdu.
Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdem Bakır, ‘’ Geleneksel olarak 28.cisini yaptığımız şenlikler bu yıl 3 yıl aradan sonar yeniden yapıldı. Türkiye’nin her tarafında bulunan hatta yurt dışındaki Bengü’lülerde burada. Bizler burada sadece güreş, yayla şenliğinden öte yıllardır birbirini görmemiş dostları bir araya getiriyoruz. Şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun. Bengülüler kendi vatanını, toprağını seven insanlar, bizleri köyünü yaşatmaya çalışan ve bunun için çaba veren insanlarız. Bu kapsamda bizlerin yanında olan herkese sonsuz teşekkür ederiz.’’dedi.
Daha sonra ise protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda şenliklerin hayırlı uğurlu olması temenni edilirken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Şenlikleri Samsun Milletvekilleri, Bafra , Alaçam ve civar bölge protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları, siyasi parti temsilcileri, Türkiye’nin ve Avrupa’dan doğduğu toprakları unutmayan Bengülü İş insanları ile çok sayıda güreş sever müsabakaları ve yayla şenliklerini takip ettiler.

bafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-001.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-002.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-003.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-004.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-005.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-006.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-007.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-008.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-009.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-010.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-011.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-012.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-013.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-014.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-015.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-016.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-017.jpegbafra-bengu-gureslerinde-baspehlivan-fatih-kambur-oldu-018.jpeg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.