Bafra Belediyesi’nden Kadir Gecesi Özel Programı

Bafra Belediyesi’nden Kadir Gecesi Özel Programı

Bafra’da Ramazan ayının en özel günü, Kur’an’ın nazil olduğu, tövbe ve duaların kabul edildiği mübarek gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’ne özel program gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra’da Ramazan ayının en özel günü, Kur’an’ın nazil olduğu, tövbe ve duaların kabul edildiği mübarek gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’ne özel program gerçekleştirildi.

Bafra Belediyesi tarafından Yeni Kapalı Spor Salonu bahçesinde düzenlenen program halk iftarı ile başladı. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen iftar programında Belediye Başkanı Hamit Kılıç, iftar sofralarını tek tek gezerek vatandaşı selamladı. Başkan Kılıç daha sonra alana kurulan İkram Çeşmesinden vatandaşlara şerbet ikram etti. Akşama namazının cemaatle eda edilmesinden sonra Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincileri Kurra Hafız Abdurrahman Bozan, Furkan Çınar ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye 1.si Uğur Ayvaz’ın birbirinden güzel Kur’an tilavetleri ile program devam etti. 

Teravih namazı eda edildikten sonra OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran Kadir Gecesi hakkında sohbette bulundu. Programın sonunda sanatçı Mustafa Demirci seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle izleyicileri mest etti. Başkan Kılıç programın konuklarına günün hatırası olarak birer paket takdim etti.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Maneviyatımızın demlendiği Ramazan Ayı’mızın sonuna yaklaşmanın hüznüyle birlikte, bin aydan daha hayırlı olduğu, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak ifa ettiğimiz takdirde inşallah hepimiz için hayırlara vesile olacaktır. Ellerin Mevla’ya açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli hemşerilerimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni eder, esenlikler dilerim. Ayrıca programımıza teşriflerinizden dolayı siz kıymetli hemşerilerime, tilavetleri ile gönüllerimize huzur veren Kur’an bülbüllerimiz Hafız Abdurrahman Bozan, Furkan Çınar ve Uğur Ayvaz ve seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle gönüllerimizde iz bırakan sanatçımız Mustafa Demirci’ye şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

bafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-001.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-002.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-003.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-004.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-005.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-006.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-007.JPGbafra-belediyesinden-kadir-gecesi-ozel-programi-008.JPG
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum