BAFRA BELEDİYESİ İLE KTÜ PEYZAJ MİMARLIK İŞBİRLİĞİ

BAFRA BELEDİYESİ İLE KTÜ PEYZAJ MİMARLIK İŞBİRLİĞİ

Bafra Belediyesi ile KTÜ Orman Mühendisliği Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü yeni bir işbirliği daha geliştirdi.

A+A-

 Daha önce Sedde projesi konusunda yapılan işbirliğine bugün bir yenisi daha eklendi. KTÜ’ de görev yapan Bafralı hemşerilerimiz Prof.Dr. Mustafa Var, Prof. Dr. Cengiz Acar ile birlikte Prof.Dr. Yalçın Yaşar başkanlığı ve koordinesinde yer alan Cemil Okumuş, Gökhan Özdemir, Zuhal Kartal, Gülçin Başoğlu, Elif Çağla Kızıltaş, Eda Akdeniz, Nurten Kakıcı, Merve Şaş, Başak Seymen Mesut Aktaş, Zeliha Aktürk isimli KTÜ Orman Mühendisliği Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri Cumhuriyet Meydanı peyzaj alanı fikir projelerinin maket ve proje çizimlerini sinevizyon eşliğinde Bafra öğretmen evinde sundular ve sergilediler.

Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediye Meclis üyeleri, Bafra Belediyesi müdürleri, mimar ve mühendisleri, mahalle muhtarlarımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Durgun, Ziraat Odası başkanı Osman Karagöl katıldılar.

 

Programın açılış konuşmasını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sunum açılış konuşmasını ise Prof.Dr. Mustafa Var yaptılar. İlk olarak Bafra’nın iklimi, tarihi dokusu, ekolojik durumu, kültürel değerleri konusunda yapılan araştırma ve sonuçlarının sunumu yapıldı. Daha sonra 11 ayrı projenin sunumuna geçildi. Projeleri hazırlayan öğrencilerimiz sunumlarını bizzat yaptılar.

 

Projelerin sunumundan sonra Prof.Dr. Mustafa Var, Prof.Dr. Yalçın Yaşar ve Prof.Dr. Cengiz Acar projeler konusunda genel değerlendirme konuşmalarını yaptılar. Gösterilen ilgi ve işbirliği için teşekkür ettiler. Her zaman Bafra için katkı yapmaya devam edeceklerini söylediler. Daha sonra ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin teşekkür konuşması yaptı.

 

Tüm Projeler üç temel üzerinde gündeme geldi. Buna göre projeler Cumhuriyet meydanında hiçbir yıkım yapılmadan yapılan peyzaj projeleri, bazı yıkımlar yapılan, bazı alanların ise korunduğu peyzaj projeler ve tamamen yıkım ile yeni alanların yapıldığı ve meydanın büyütüldüğü peyzaj projeleriydi. Tüm Projelerde yer altı oto parkı yer aldı.  Yaya ve araç geçişlerinde düzenlemeler yapıldığı görüldü. Aydınlatma, zemin, bitkilendirme, sosyal etkinlik binaları, oturma alanları, su gösterileri gibi görsel öğeler yer aldı. Yapılan tüm projeler Bafra Belediyesi tarafından Cumhuriyet meydanımız da halkımıza sergilenecek.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şunları söyledi: “ Öncelikle Karadeniz Teknik Üniversitemize, Bafralı Hemşehrilerimiz Prof.Dr. Mustafa Var, Prof.Dr. Cengiz Acar ve Prof.Dr. Yalçın Yaşar hocalarımıza gerçek bir emek veren ve projeleri hocalarımızın koordinesinde hazırlayan burada bizlere sunan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum Üç hocamızın da belirttiği gibi bunlar fikir projeleridir. Bunları halkımızla paylaşacağız. Bunlar bize yol gösterecektir. Son yıllarda Üniversitelerimiz özellikle yerel yönetimlerle işbirliği yapmaktadır. Biz geldiğimiz günden itibaren üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve dolayısıyla bilime çok önem veriyoruz. Bafra Sempozyumu, Samsun 19 Mayıs Üniversitemizde görev yapan bilim adamlarımızı Bafralı iş adamlarımız ile buluşturmakta, Sedde Projemizde bugünde cumhuriyet meydanı peyzaj projemizde ve daha pek çok alanda Üniversitelerimiz ve bilimle işbirliği yapıyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Bafra’mızın dışarıdaki tüm değerleriyle istişare halindeyim onların ilçemize gerçekten katkıları oluyor. Bafra ve insanlarımız için hiçbir komplekse ve siyasete girmeden çalışıyoruz. Tüm değerlerimizle bir araya geliyorum. Onlarda her katkıyı yapıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni bir kent Meydanı yaptık. Bunun yanın da Çarşı dediğimiz merkezimizde yer alan Cumhuriyet meydanımız da yapılacak peyzaj düzenlemesi ile merkezin nefes almasını istiyoruz. Tabii bu konuda zamana ihtiyacımız var. Sedde Projemize de başlayacak ve Bafra’yı değiştirecek, geliştirecek ve dönüştüreceğiz. Bafra’yı her alanda ileriye taşımak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” Dedi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.